Oriondames succesvol in Lelystad

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De wedstrijddag op zaterdag 18 januari begon vroeg voor Anne-Mara van Wijncoop, Geelien Koster, Vera Fisscher en Mariska Brouwer. Deze vier turnsters deden mee in de Categorie Pupil 2, 10/11 jaar, Niveau D2. Voor Vera en Mariska was het extra spannend. Zij zitten nog maar een jaar bij de selectie en mochten nu voor het eerst uitkomen voor Orion op een wedstrijd van de KNGU. Ze wisten de zenuwen aardig in bedwang te houden. Zo maakte Vera een fantastische radslag op de balk en turnde ze voor het eerst op een grote vierkante vloer een zeer nette oefening die werd beloond met 13,150 punten. Mariska debuteerde ook in Lelystad en behaalde ondanks haar val een mooie 5e plaats op de balk en werd zelfs 4e op de vloer. Ze eindigde 7e in het eindklassement. Voor Anne-Mara van Wijncoop en Geelien Koster waren de bondswedstrijden al bekend, maar desondanks waren de zenuwen wel aanwezig. Geelien werd 2e op de sprong en zelfs 1e op de brug en eindigde net boven Mariska, op de 6e plaats. Anne-Mara turnde op alle toestellen heel rustig en beheerst wen ook nog keurig netjes. Ze greep net mis bij de medailles, maar kijkt tevreden terug op de wedstrijd, die voor haar eindigde met een 5e plaats.

Chantal Pieper ook na promotie hoog geëindigd!

Chantal Pieper kwam als enige senior uit voor Orion. Zij moest na een succesvol wedstrijdseizoen van vorig jaar, promoveren naar een hogere tevens zeer moeilijke divisie. Het niveau wat Chantal dit seizoen turnt vergt veel inspanning door de hogere, moeilijke eisen. Chantal heeft haar uiterste best gedaan. Op de vloer sloegen echter de zenuwen toe en is op het laatste moment nog besloten om andere elementen in haar oefening te turnen. Bij de balk was ze echter bijna onverslaanbaar en ze werd maar liefst 2e op dit toestel. In totaal eindigde zij op een mooie 8e plaats in het eindklassement.

In de laatste wedstrijdronde werd Orion goed vertegenwoordigd met maar liefst 5 turnsters. Het waren Noor Elenga en Denise Zwart, die uitkwamen in de categorie Jeugd 1, 11/12 jaar. Noor turnde op alle toestellen heel netjes en maakte goed gebruik van haar lenigheid om het er allemaal nog spectaculairder uit te laten zien. Zo werd ze 8e op de brug én vloer en zelfs 6e op de balk. Een goede prestatie in een groot deelnemersveld! Denise turnde op alle toestellen heel sterk en constant. Ze bleef heel rustig en liet goed zien wat ze in huis heeft. Ze behaalde een 3e plaats op de balk en een 4e op de vloer. En tegen al haar verwachtingen in, mocht ze ook nog de bronzen medaille in ontvangst nemen!

Gertine de Graaf ook na promotie goud!

In deze wedstrijd hadden we ook in de categorie Junior 13/14 jaar, Janou Schaafsma, Gertine de Graaf en Madzy Korte die in actie kwamen. Madzy had last van zenuwen en geloofde er niet echt meer in, maar turnde toch een salto op de vloer en turnde een keurige brugoefening. Even leek het of ze het toestel sprong over zou slaan, maar ze herpakte zich en sprong 2x een keurige overslag over de pegasus. Janou had wat meer vertrouwen in zichzelf en liet de jury bij de balk even verbaasd staan: uit het niets turnde ze ineens een handstanddoorrol op de balk, een heel hoog gewaardeerd element! Dit werd ook duidelijk beloond en werd 2e op dit toestel. Bij de brug liet ze helaas een steekje vallen en in totaal eindigde ze op een prima 9e plaats. Voor Gertine was het even spannend, zij moest net als Chantal Pieper promoveren. Gertine had vorig jaar alleen maar gouden medailles mee naar huis genomen. Een niveau en een divisie omhoog is daarom ook een grote stap. Tijdens de wedstrijden wist ze haar zenuwen goed onder controle te houden. Ze bleef op de balk staan en turnde een buitengewoon mooie sprong en vloeroefening. Ze hield de eer van vorig jaar hoog en tegen haar verwachting in kon ze een gouden medaille in ontvangst nemen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie