OMS heren lijden pijnlijke nederlaag: 3-1

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De volleyballers van OMS zijn er niet in geslaagd de koppositie te pakken. Surf uit Hoevelaken was in de eerste drie set te sterk voor de zwak spelende Puttenaren, die het zonder hun beste speler, Ewout Pit, moesten doen. Pas in de vierde set, toen Surf het wel een beetje geloofde, kon OMS iets terugdoen en werd de spreekwoordelijk eer gered.

Door de blessure van Ewout Pit moest coach Jibbe van Bekkum schuiven in het team dat vorige week nog van de koploper won. Bart van den Brink moest op de plek van Pit, en Hendrik van Wingerden kwam op diens plek . Vanaf het begin werd pijnlijk duidelijk dat Ewout Pit niet gemist kan worden. Normaal heeft spelverdeler Joop Dunsbergen, als de pass minder draait, nog altijd twee opties: de aanval op linksvoor en de achteroverbal of de driemeter-aanval op Pit. Nu kon Joop Dunsbergen in veel gevallen alleen nog maar een heel voorspelbare set-up geven. Maar ook mentaal werkte zijn ontbreken door: alsof de rest bij voorbaat al niet zoveel vertrouwen in een goede afloop had.

Surf kwam al meteen op voorsprong door eigen fouten aan OMS-zijde. Snel werd het verschil al vijf punten, waarna dat gat zo'n beetje de hele set zo bleef: 25-21.

Ook in de tweede en derde set een ongewijzigd spelbeeld. OMS dat teveel persoonlijk fouten maakte, en Surf dat niet eens super hoefde te spelen om duidelijk de baas te blijven. Ook toen de libero van Surf geblesseerd naar de kant ging, en de thuisclub verder ging met nog maar twee passers in alle zes opstellingen, kon OMS niet profiteren. Met 25-15 en 25-16 kwam Surf op een 3-0 voorsprong en dreigde de eerste 4-0 nederlaag.

Surf bracht voor de laatste set hun tweede spelverdeler erin. En zonder dat het nu aan hem lag, begon men veel fouten te maken. OMS kwam zelfs op een 10-5 voorsprong. Opvallend was dat Joop Dunsbergen steeds meer ballen door het midden speelde, waar Eltjo Meints en Erik van de Kamp punt na punt konden maken. Hierdoor kwam het gat soms wel op 8 punten, waarna Surf het wel geloofde. Door de 14-25 winst in de vierde set kon er toch nog een puntje in de wacht gesleept worden.

Hierdoor komt OMS weliswaar naast koploper Zeewolde, maar met twee wedstrijden meer. Ook ander teams kunnen nog voorbij de Puttenaren, waardoor de strijd om de tweede plek het hoogst haalbare lijkt.