Prima start van SDC na de winterstop

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Op het natte en winderige veld van Sportlust'46 in Woerden, pastte SDC zich het snelst aan. Sportlust had moeite met het fel aanvallende spel van SDC. Na 18 minuten stuurde Rick Degenaar, Olivier Pilon weg op rechts en zijn goed voorgetrokken bal werd door Secan Kurdal binnengetikt 0-1. Twee minuten later werd Rick Degenaar door aanvoerder Thijs Binnerts aan zijn arm naar beneden getrokken, strafschop. Richard Gooijer maakte er beheerst 0-2 van.

Na de rust trachtte Sportlust via wissels de bakens te verzetten. De SDC achterhoede en vooral keeper Rene van Hemel gaf geen krimp. Verder dan een boogbal op de lat kwamen de Woerdenaren niet. In de 75ste minuut speelde Steffan Vlietstra Secan Kurdal aan, die de bal naar Rick Degenaar speelde. Die schoot op het doel waar de keeper de bal los liet, waarna Rick Degenaar alsnog scoorde 0-3. Een uitstekende overwinning, waarmee SDC nu op een gedeelde zesde plaats staat en wat belangrijker is, op ruime afstand van de onderste regionen."In verhouding met de eerste wedstrijd tegen Sportlust vind ik ons verder doorgegroeid. De jongens zaten stuk na afloop, maar het resultaat maakt een hoop goed", vond Trainer Bert van Hunenstijn.

Komende zaterdag speelt SDC thuis tegen DVS'33 om 14.30 uur.