Kindcentrum introduceert 'de Muzerij'

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Kindcentrum Putten introduceert 'de Muzerij'. Hier krijgen kinderen de kans om muzieklessen te volgen bij de BSO van het kindcentrum. De start was afgelopen maandag. Dit gebeurde nota bene op 'Blue Monday'. Een dag waar veel voornemens mislukt blijken te zijn, de dagen kort zijn en de zomer nog ver is. Muziek blijkt een goede remedie te zijn. Daarmee smelt het 'Blue Monday' gevoel als sneeuw voor de zon.

door Angela de Graaf

De Muzerij is bedoeld als inspiratiebron voor het bezig zijn met kunst en creativiteit. De Muzerij is in de praktijk een verzamelnaam voor alle creatieve activiteiten die Kindcentrum Putten aanbiedt in samenwerking met professionals: ,,Naast de muzieklessen die we nu aanbieden willen we ook vervolgcursussen muziek organiseren waarbij kinderen bijvoorbeeld een instrument leren bespelen, voorstellingen organiseren voor ouders en belangstellende en zo kinderen letterlijk en figuurlijk een podium bieden", aldus Reijer van den Brink, directeur Kindcentrum Putten.

Het doel van de Muzerij is kinderen ontwikkelingskansen bieden op het gebied van kunst en er ook praktisch mee aan de gang te laten gaan: ,,Onze visie is kinderen niet alleen op te vangen maar een goede mix te bieden tussen opvang, vrije tijd, plezier en ontwikkeling zodat de kinderen ook met wat naar huis gaan. Natuurlijk is het ook handig om ouders te ontzorgen door onder één dak activiteiten aan te bieden waar ze anders weer met hun kinderen voor op pad moeten. Met onze activiteiten krijgt dat meer gestalte en de Muzerij wordt daar een wezenlijk onderdeel van," aldus Van den Brink.

Iedereen heeft elke dag muziek om zich heen. We staan alleen meestal niet stil bij de werking van muziek. Wat doet het eigenlijk met ons? Lisanne Marinus is muziektherapeut en is afgelopen maandag gestart met de Muzerij: ,,Muziek verbindt mensen en kinderen samen. Daarbij zijn kinderen die een instrument bespelen onbewust bezig met hun motoriek. Wanneer je muziek maakt doe je continu een beroep op je brein. Je activeert in feite beide hersenhelften. Doordat je beide hersenhelften veel traint, creëer je bepaalde vaardigheden wat goed is voor de motoriek."

Maandag 20 januari t/m maandag 14 april, met uitzondering van maandag 17 februari (voorjaarsvakantie) hebben de kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met muziek.

Tijdens dit blok staan de volgende thema's centraal: ritme, maat, noten lezen en instrumenten ontdekken. Voor BSO-kinderen van het Kindcentrum Putten wordt voor de gehele cursus € 30, in rekening gebracht. Voor de kinderen die (nog) geen gebruik maken van de BSO, is deze cursus ook toegankelijk. Zij betalen € 60,- voor de hele cursus. Opgave is uitsluitend mogelijk voor de hele cursus.

Foto: Muziektherapeut Lisanne Marinus (Muziek Praktijk Modulatie) aan het werk bij Kindcentrum Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie