Vrouwelijke voetballers staan hun mannetje

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Het vrouwen- en meisjes voetbal is momenteel de snelst groeiende sport van Nederland. Dit is ook in de gemeente Putten zichtbaar. De groei is niet alleen te zien in het aantal leden bij de verenigingen, maar ook in het niveau van de Puttense voetbalspeelsters. De speelsters van SDC Putten en Rood Wit '58 staan hun mannetje en willen naar een hoger platvorm stijgen.

door Angela de Graaf

SDC Putten investeert graag in het meisjes- en vrouwenvoetbal. Er is gekozen voor een eigen commissie met vijf vertegenwoordigers en daarnaast is er een speciaal beleidsplan geschreven. Rick de Boer is vorig jaar aangesteld tot de nieuwe trainer van het vlaggenschip van het vrouwenvoetbal bij SDC Putten: ,,Een club moet je de ruimte en de mogelijkheden geven om te investeren in de ontwikkeling van haar speelsters. We moeten daarvoor de gelegenheid en de tijd krijgen. Dit gebeurt bij onze club en daar mogen we dankbaar voor zijn.''

Ontwikkelingen

Qua ontwikkelingen staat het ook niet stil bij de 'blauwen': ,,We hebben sinds 2010 een actief technisch jeugdbeleid bij SDCP. Dit beleid is vorig jaar ook bij de vrouwen en de meisjes gestart. Dit is toch lastiger. Reden daarvoor is omdat het aantal leden een stuk lager ligt dan bij de jongens en daarom het onderling verschil binnen een team vijf keer hoger ligt. Toch vindt SDCP het belangrijk dat ook de categorie vrouwen en meisjes een eerlijke kans verdient om het voetbal naar een hoger niveau te brengen'', aldus De Boer.

Jorinde de Boer is inmiddels bezig met haar tiende seizoen bij SDC Putten. Dit is haar vierde seizoen als speelster en tevens aanvoerster van SDCP Vrouwen 1. Ze kijkt met een positieve en ambitieuze blik naar de toekomst: ,,Ik denk dat onze vereniging kan uitgroeien tot een club waar vrouwen- en meisjesteams op een hoog niveau spelen. Het niveauverschil met vier jaar geleden is enorm groot. Als we samen zo door kunnen blijven gaan, dan zie ik de toekomst zeer positief. Aan ons zal het niet liggen.''

Rood Wit'58

Bij Rood Wit '58 is de vrouwelijke afdeling ook zeker geen ondergeschoven kindje volgens voorzitter Ep van Hemel: ,,Zoals iedereen die bij Rood Wit voetbalt, worden ook de dames bij Rood-Wit serieus genomen. Vooral omdat er ook veel meisjes bij Rood-Wit in de jeugd voetballen. Deze meisjes willen we graag voor onze voetbalvereniging behouden. Dit zal ons vrouwenelftal namelijk nog meer verbeteren in de toekomst.'' Van Hemel ziet de toekomst ook positief te gemoed door de goede begeleiding van zijn vrouwenelftal: ,,We hebben nu Bert van der Pan als ervaren trainer voor de groep en daarnaast twee fanatieke meiden die leidsters zijn. Wij kijken met de staf en het team positief naar de toekomst."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie