Belevingsonderzoek LED-verlichting Husselerveld

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De gemeente Putten zorgt onder andere voor de openbare verlichting in de woonwijken. Omdat de verlichting in Husselerveld grotendeels aan vervanging toe was, heeft de gemeente deze - na een proef van 2 jaar aan de Reigerstraat - vervangen door LED-verlichting. Nieuwe verlichting moet volgens het "Klimaat Actieplan" duurzaam en energiezuinig zijn. Met de LED-verlichting wordt ongeveer 70% energie bespaard ten opzichte van de oude verlichting.

De bestaande verlichting is een jaar geleden vervangen door LED-verlichting. Een verandering van verlichting kan leiden tot een verandering in de beleving van de wijk. Daarom wil de gemeente weten wat inwoners er van vinden en onderzoeken hoe de bewoners de LED-verlichting beleven.

De gemeente Putten wil weten:

1. hoe bewoners het LED-licht ervaren en wat hun beleving hierbij is;

2. of bewoners energiebesparing en milieu belangrijk vinden;

3. of bewoners 's nachts donkerte belangrijk vinden en of zij het er mee eens zijn dat de verlichting in de nachtelijke uren dimt.

De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt bij de besluitvorming of de overige wijken in Putten op dezelfde manier verlicht kunnen worden.

De bewoners van Husselerveld zijn persoonlijk uitgenodigd om mee te werken aan het onderzoek. Ook andere bewoners/bezoekers mogen uiteraard hun mening geven.

Op de startpagina van de gemeentelijke website www.putten.nl staat een link naar een korte vragenlijst, die in ongeveer 5 minuten is in te vullen. Dit kan tot en met 14 februari 2014.

Ook zal in de week van 3 februari een aantal enquêteurs in Husselerveld gaan enquêteren om zoveel mogelijk meningen van bewoners te verzamelen.

De resultaten van het onderzoek zijn naar verwachting eind april 2014 bekend en worden gepubliceerd op de website van de gemeente Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie