Gemeentebelangen overweegt motie Steenenkamer

23 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - In het Postiljon Nulde vond onlangs een informatiesessie plaats over de plannen voor nieuwe fietspaden in buurtschap de Steenenkamer. Ook Gemeentebelangen Putten was ruim vertegenwoordigd om de sprekers aan te horen. Opvallend was dat de verantwoordelijk wethouder, Koekoek (WIJPutten), graag zijn plannen voor fietspaden uit de doeken wilde doen, terwijl de heer van Dasselaar namens de belangenvereniging Steenenkamer en de heer H. Mosterd als aanwonende van de Vanenburgerallee een héél ander geluid lieten horen.

Zij vroegen zich af of het aanleggen vrijliggende fietspaden en het afsluiten van bepaalde wegen geen symptoombestrijding is. Ze riepen daarom op, om door een onafhankelijk verkeersbureau een gedegen verkeersonderzoek te laten doen. Het probleem zit hem volgens hen niet in de fietsers, maar in de ruim 8000 verkeersbewegingen per etmaal door het buurtschap, wat afbreuk doet aan de veiligheid en leefbaarheid in het buurtschap.

Er ontstond vervolgens een levendige discussie, waarbij de meerderheid van de zaal aangaf, meer waarde te hechten aan het feit om eerst een fatsoenlijk verkeersonderzoek te doen, waarbij mogelijk vrijliggende fietspaden als uitkomst naar voren zou kunnen komen.

Naar de mening van Gemeentebelangen gaf het college, bij monde van wethouder Koekoek, aan niet veel te voelen voor zo'n onafhankelijk verkeersonderzoek. Gemeentebelangen overweegt daarom om een motie in te dienen, om het college vanuit de raad opdracht te geven tot een gedegen onderzoek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie