Triton begint 2014 met verlies

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Zaterdagavond speelden de waterpoloërs van Triton in het Bosbad een matige wedstrijd tegen het laag geplaatste Proteus uit Twello. Het kostte de Puttenaren uiteindelijk de wedstrijd, die met 5-6 verloren ging.

Triton begon zoals vaker, zeer voortvarend aan de wedstrijd. Binnen een halve minuut schoot Hugo Jansen de 1-0 in. Vervolgens werd een man minder overleefd en de man meer die de Puttenaren kregen werd door Stefan de Jong in een doelpunt omgezet. Weer verwerkte Triton een man minder, waarna aan de Andere kant Antoine Sanders liet zien hoe zo'n situatie wel benut moest worden. Er waren nog maar net 3 minuten gespeeld en Triton had een ogenschijnlijke veilige 3-0 voorsprong opgebouwd. Deze voorsprong werd nog inde eerste periode volledig weg gewerkt door Proteus. Slordig spel en teveel foutjes werden door de ploeg uit Twello afgestraft. Erik Westerbroek zorgde met een fraai doelpunt er voor dat de 1e periode met 4-3 werd afgesloten.

In de 2e periode ging het spel gelijk op. Triton was nog wel de iets betere ploeg, maar wist maar 1x te scoren. Stefan verschalkte de keeper met een afstandschot. Nog voor het eind van deze periode verkleinde Proteus het verschil weer tot één, toen het 2 man meer in het water had.

In de 3e periode ging Triton nog slordiger spelen. Het team spel was verdwenen en met wanhopige afstandschoten probeerden de Puttenaren te scoren. Dat mislukte keer op keer en zo kwam Triton niet tot scoren en dat Proteus wel.

De 4e periode begon met een 5-6 achterstand voor Triton. Er moesten dus nog kansen komen voor de gelijk maker, of zelfs voor de winst. Verdedigend zat het allemaal wel goed in elkaar, maar aanvallende werden alle kansen om zeep geholpen.

Een slechte start van het jaar voor de Triton mannen die van de 3e plaats naar de 5e plaats zijn gezakt.