TVP flitsend uit de startblokken

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - TVP 1 is goed begonnen aan de competitie. In de eigen Meeuwenhal werd van Over 't Net 3 uit Amersfoort met 9-1 gewonnen.

In de eerste wedstrijd van het seizoen won Anton Klaassen eenvoudig van Dick Dankers door hem met gecontroleerd aanvalsspel van de tafel te dwingen. Ook Eward Cozijnsen wist zijn wedstrijd te winnen, al had hij daar tegen de onvoorspelbare Corné van Roij wel vijf games voor nodig. Dit was ook het geval bij Jan van Meerveld, hij wist in een wisselvallige partij Herman Brok na vijf games op de knieën te dwingen. Toen ook het vertrouwde dubbel Klaassen/Cozijnsen goed bleek voor een punt, kon er met een riante 4-0 voorsprong gerust worden.

Na de pauze had Cozijnsen geen antwoord op de snelle linkshandige forehand van Dankers, wat het enige verliespunt van de avond opleverde. Hier bleef het bij, de overige partijen werden allen gewonnen door TVP, waarbij met name Van Meerveld het steeds erg spannend maakte: hij won van Dankers en Van Roij in vijf games, waarbij de wedstrijd tegen Van Roij een ware thriller was, die in de laatste game met 15-13 in het voordeel van Van Meerveld werd beslist. Omdat ook Klaassen en Cozijnsen tegen respectievelijk Brok en Van Roij hun plicht deden resulteerde dit in een 9-1 eindstand.

Met dit resultaat is TVP uitstekend begonnen aan de voorjaarscompetitie en kan er met vertrouwen worden uitgezien naar het treffen met ATC uit Almere deze week en maandag in de Meeuwenhal tegen streekgenoot Barneveld 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie