De eerste 5 punten voor dames OMS

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Vrijdag 24 januari stond voor de dames een wedstrijd tegen PSH’89 op het programma. Een ploeg die wat onderaan meedraait in de competitie. Dit was overigens aan hun spel minder te zien. Voor deze wedstrijd had coach Jibbe van Bekkum zijn rol overgedragen aan José van Ommen en zat hij zelf op de scheidsrechtersstoel. De dames begonnen dit keer bijna met een compleet eigen team. Celine Elbertsen en Trea van der Heide boden dit keer hun versterking.

De eerste set kenmerkte zich vooral door het missen van wat pit bij de dames van OMS. Door slordige fouten kwamen de dames van OMS snel achter te staan. Maar bij een achterstand van 16-7 kwam er verandering in. Er kwam meer aanvalsdruk bij het net door Colinda van de Kamp en Maureen Fennema. Eileen van Dalen maakte een fantastische inhaalslag door een lange reeks goede services waar de dames van PSH’89 niet van terug hadden. Uiteindelijk ging de winst van deze set naar OMS. Er werd gewonnen met 25-21.

Het was een wedstrijd met veel wisselende momenten. De tweede set werd goed begonnen. Er kwam wat meer vertrouwen in het spel. De gaten bij PSH’89 werden beter gevonden en de passes werden beter. Hierdoor kon er in de aanval meer gevarieerd worden waardoor Susan Teunissen op haar diagonaal positie ook kon aanvallen. De set werd gewonnen door OMS met 25-16.

Toen kwam de beruchte derde set. Op een of andere reden is dit de set waarmee de dames vaak het meeste moeite hebben. Dat was ook nu een beetje zo. De dames van PSH’89 vonden bij OMS de gaten. Zij speelde erg slim, keken goed en waren zelf oplettend. Maar ook halverwege deze set veranderde het spel eveneens door een goede service beurt. Deze keer kwam de service druk van Mariette Schouten. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-17.

De wedstrijd was gewonnen. En zo dachten de dames van OMS misschien stiekem ook wel, of er was al zoveel gegeven door de dames dat het begin van de vierde set niet optimaal was? Gelukkig vonden de dames zich weer terug. Er werd in deze set een aantal keer een ‘killing’ blok gezet, de services waren goed alleen de aanvallen wat minder afgemaakt. PSH’89 ging weer wat slimmer spelen en OMS leek de voorsprong te verliezen. Gelukkig trok OMS aan het langste eind. Deze set werd gewonnen met 25-18, waardoor de eerste 4-0 overwinning dit seizoen een feit is.

De volgende wedstrijd spelen de dames thuis op maandag 3 februari om 20.00 uur tegen Blauw-Wit, op dit moment de nummer twee in de competitie.