OMS doet zichzelf tekort:1-3

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De heren van OMS hebben ook de tweede Pit-loze wedstrijd verloren. SDS 2 uit Voorthuizen bleek te sterk voor de Puttense formatie die andermaal zonder Ewout Pit moest aantreden.

Alhoewel men bij vlagen veel beter speelde dan vorige week, was het resultaat hetzelfde: een 1-3 nederlaag waardoor kansen op promotie danig geslonken zijn.

Het gelegenheids coach-duo Landman-Pit stuurde dezelfde zes spelers als vorige week het veld in, dus met Bart van den Brink op de plaats van Ewout Pit. En de eerste set was veelbelovend: de pass kwam redelijk bij spelverdeler Joop Dunsbergen, die zowel de midden- als ook de buitenaanvallers in stelling kon brengen. Met name Lars van Meerveld onderscheidde zich. Hij was weer ouderwets op dreef en sleepte het team naar de setwinst.:25-22.

Met precies dezelfde zes spelers verliep de tweede set dramatisch. Om onverklaarbare redenen liep de pass veel minder, ook door goed serveerwerk van SDS, en de buitenaanvallers stapelden fout op fout. De prikballen die in de eerste set nog scoorden, werden nu wel door SDS verwerkt, terwijl SDS elke keer wel succesvol prikte. Kortom: de tweede set ging met 13-25 naar Voorthuizen.

Erik van de Kamp werd in de ploeg gebracht, waarmee Eltjo Meints naar de buitenaanval verhuisde. Maar ook in deze set kon OMS niet onder de servicedruk van SDS komen. Eltjo Meints was nog wat onwennig op de voor hem vreemde positie, en SDS bleef met slim spel de punten binnenhalen. Ook de derde set ging verloren 17-25.

OMS bleek na deze twee slechte sets toch over de nodige veerkracht te beschikken. Men verdedigde goed: met veel wilskracht werden nu de prikballetjes van SDS wel gepakt. Lars van Meerveld scoorde veel en ook de middenaanval met Bauke Meints en Erik van de Kamp kon een aantal punten op de borden krijgen. De stand ging gelijk op tot ver in de vierde set. Boven de 24-24 volgden enkele minuten waarin matchpoints van SDS zich afwisselden met setpoints voor OMS. Hendrik van Wingerden kwam nog even in de ploeg vanwege zijn moeilijke opslag, maar het mocht niet baten. Uitgerekend de beste OMS-er van de avond, Lars van Meerveld had de pech de laatste bal van de wedstrijd net een half metertje uit te slaan:28-30.

Door dit resultaat moet OMS voorlopig de bovenste plekken maar even uit het hoofd zetten.

Volgende week wacht VVH 2 in Harderwijk.