Medailleregen voor trampolineselectie Orion Putten

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Tijdens de districtswedstrijd in regio oost, die afgelopen zaterdag werd georganiseerd bij buurvereniging Sparta Ermelo, werd duidelijk dat de tijd en energie die trainster Eléa Bronkhorst in haar selectie heeft gestoken, ook vruchten afwerpt in de prestaties van de springsters.

In de wedstrijd waar zeven verenigingen de competitie met elkaar aangingen, ging een groot aantal medailles mee naar Putten.

In de ochtend werd het individuele programma afgewerkt. Er werd gestart met de klasse E-pupillen, waarin voor Orion 2 springsters debuteerden. Dominique Bronkhorst sprong naar plaats 6 maar de verrassing kwam hier van Kirsten Gramberg die het zilver mee naar huis mocht nemen.

Hierna was de E-Jeugd aan de beurt, in deze klasse debuteerde voor Orion zelfs 3 springsters. Lisa de Boer en Nikki Versteeg werden respectievelijk 6e en 4e en de verrassing in deze klasse was Jorien Brouwer. Ook zij nam een zilveren medaille mee naar Putten. In de klasse E-instappers was er nog een mooie derde plaats voor de zevenjarige Noëlla van Eldik.

In de D-klasse waarin de andere leden van de Orionselectie springen, ging het opeisen van medailles gewoon door. Lisanne Slofstra en Aurie Boeve pakten in hun leeftijdscategorie de bronzen medaille! Zilver was er voor Esmee Snijders en het goud werd gescoord door Thirsa Termaat en Joedy Hofman.

Na de lunch waren de synchroonparen aan de beurt. Ook hier werden twee mooie medailles gescoord. Het duo Lisanne Slofstra en Thirsa Termaat wisten deze klasse winnend af te sluiten en namen de gouden medaille mee naar Putten. Esmee Snijders kreeg een dag voor de wedstrijd te horen dat haar synchroon partner Eline van de Poll in het ziekenhuis opgenomen was i.v.m. een blindedarmontsteking. Gelukkig kon Joedy Hofman haar plaats innemen en ondanks dat zij niet gewend zijn om met elkaar te springen, wisten zij toch de bronzen medaille te pakken.

De komende tijd gaat de ploeg zich onder leiding van Eléa Bronkhorst zich voorbereiden op de NK kwalificatie wedstrijden die in april weer op de kalender staan. De Orionmeisjes zullen proberen zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen die plaatsvinden tijdens de Fantastic Gymnastics op 21 juni in Ahoy Rotterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie