SV Putten viert 25 jarig jubileum

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Sportvereniging Putten Thriathlon en Loopgroepen viert dit jaar haar 25 jarig bestaan. De vereniging organiseert daarom dit jaar verschillende feestelijke en sportieve activiteiten. Een speciaal opgerichte jubileumcommissie gaat er voor zorgen dat dit allemaal in goede banen word geleid. Als hoogtepunt zal er op zaterdag 17 mei een feestdag georganiseerd worden. Leden en oud-leden hebben dan de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en samen herinneringen op te halen.

door Angela de Graaf

De start van SV Putten dateert uit 1989. De vereniging startte met vijf á tien personen. Drie jaar was het ledenaantal al naar veertig leden gestegen. Onder leiding van Bert Poelman en Jan Maas begon de vereniging met op dinsdag het hardlopen, op donderdag het fietsen en op zaterdag het zwemmen. In datzelfde jaar is de Rusthoeveloop voor het eerst georganiseerd. Inmiddels is de Rusthoeveloop uitgegroeid tot een regionaal begrip en heeft het maar liefst gemiddeld 120 deelnemers per loop.

Aldert Veldman is sinds 1994 trainer bij de vereniging. Hij is zeer te spreke over het sociale aspect van de club: ,Het is altijd een sociale club geweest. Echt met plezier deelnemen aan de wedstrijden. Dat was altijd belangrijker dan winnen. Natuurlijk is er wel gezonde competitie, maar dat houdt ons ook op sportief vlak scherp.' Veldman ziet daarentegen wel dat we momenteel in een andere tijd leven: ,Mensen zijn tegenwoordig iets individualistischer, maar leden gaan wel vaak gezamenlijk naar wedstrijden.'

Het sociale aspect zal geen overbodige luxe zijn met al de geplande activiteiten van de vereniging. Tijdens de feestdag op zaterdag 17 mei zijn er familieactiviteiten en zal er een receptie zijn. 's Avonds zal er een reünie en een barbecue plaatsvinden. Op 30 mei is SV Putten natuurlijk ook van de partij bij de Putter Power Run. Hier zullen veel leden aan deelnemen. Voor deze run is er ook een speciale startersgroep opgericht voor beginnende hardlopers. Deze groep traint op woensdagavond en zaterdagochtend. Op 10 september zal er een speciale estafetteloop worden georganiseerd voor het goede doel. Deze loop zal plaatsvinden in de Groene Scheg. Deelnemers van alle leeftijden zijn hier welkom.

Al met al kan de vereniging met een tevreden blik terug kijken naar het verleden, maar ook zeker naar de toekomst. De nieuwe voorzitter Greet van Emous beaamt dit: ,We moeten zo door blijven gaan. We hebben vier gediplomeerde trainers, dus dat is op sportief vlak zeer positief. Daarnaast blijft het sociale aspect belangrijk en we moeten voor ogen blijven houden dat we gezond en verantwoord met ons lichaam blijven omgaan.' Daarnaast doet de vereniging een oproep voor de oud-leden. Deze kunnen zich voor de reünie opgeven via svputten.triatlon@gmail.com

Foto: Leden van SV Putten Triathlon en Loopgroepen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie