Oneerlijke concurrentiestrijd blijft heikel punt

28 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Een merendeel van de plaatselijke horeca is het niet eens met het nieuwe voorstel van de gemeente met betrekking tot de algemene plaatselijke verordening. Het zorgde vorige week maandag voor een pittig punt tijdens de commissievergadering: ,,Hoe spaar je zowel de kool als de geit. Met andere woorden: hoe breng je de verschillende belangen van sportkantines en de plaatselijke horeca bij elkaar?" aldus Henri Luitjes, lijsttrekker WIJ Putten.

door Angela de Graaf

De horeca vindt dat het voorstel de verenigingen te veel vrijheid geeft met schenktijden. Het voorstel is nieuwe schenktijden van 14.00 uur tot 24.00 uur. Dit ziet de horeca als concurrentievervalsing. Daarnaast is het voorstel dat paracommerciële verenigingen zes keer per jaar een vergunning krijgen om iets te organiseren wat niet direct aan een club is verbonden. Richard van de Langemheen, eigenaar van café De Dikke Deur is het hier niet mee eens: ,,Ik ben absoluut niet tegen sportkantines! Ik gun iedereen een gezellig feestje of een verdiende derde helft, maar ik vind dat de verenigingen nu teveel privileges krijgen. Horecaondernemers kunnen hier de dupe van worden."

De Putter en het Puttens Mannenkoor zijn het daarentegen niet eens met het aantal vergunningen voor activiteiten. Zij verhuren namelijk 40 á 50 keer per jaar hun zaaltje. Dit is een groot deel van hun inkomsten en houdt hen overeind. Robert Olthuis, lijsttrekker CDA Putten, vindt het een lastige kwestie: De voetbalverenigingen vinden het voorstel wat betreft de schenktijden best goed en wil best wat eerder stoppen dan 24.00 uur als men bijvoorbeeld een uurtje eerder mag beginnen met schenken. De tennisverenigingen willen juist in de ochtend schenken. Dan spelen namelijk juist de senioren en die drinken daarna graag een borreltje of een wijntje. Het is en blijft een moeilijk punt. De beslissing is uitgesteld tot de raad van 6 maart. In de tussentijd gaan wij als partijen goed overleggen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie