Gemeente Putten rijdt klimaatneutraal en zoekt enthousiaste huiseigenaren

28 januari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Gemeente Putten heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en werkt graag samen aan een duurzame gemeente. De gemeente is daarom op zoek naar Energie Ambassadeurs die andere inwoners van de gemeente willen informeren over duurzame maatregelen. Gemeente Putten geeft graag zelf het goede voorbeeld, door bijvoorbeeld te kiezen voor zonnepanelen op het gemeentehuis. Daarnaast rijdt gemeente Putten ook in 2014 weer klimaatneutraal.

Energieambassadeur

Bent u enthousiast over energie besparen in huis en u wilt u buren of dorpsgenoten hier bij helpen? Meld u dan aan als Energie Ambassadeur! U kunt andere bewoners in de gemeente informeren en stimuleren duurzame maatregelen te nemen. Gemeente Putten helpt u hierbij, door bijvoorbeeld samen met u een informatieavond te organiseren over energiebesparing of energieopwekking voor uw wijk of buurt.

Subsidie voor isolatie en duurzaamheidslening

Gemeente Putten wil woningeigenaren helpen met het besparen van energie. Naast subsidie voor isolatie heeft de gemeente Putten ook een duurzaamheidslening. De duurzaamheidslening kan worden aangevraagd voor investeringen in verschillende soorten duurzame maatregelen. De rente van de lening bedraagt maar liefst 3% onder de marktconforme rente. Meer informatie kunt u vinden op het Energieloket van de gemeente (www.putten.nl/energieloket).

Vaak ervaren bewoners belemmeringen bij het kiezen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Of zijn ze op zoek naar de ervaringen van anderen die hen zijn voorgegaan. Hier kan de Energie Ambassadeur bij helpen.

Klimaatneutraal

Gemeente Putten neemt zelf ook duurzame maatregelen. Zo worden medewerkers gestimuleerd om met de fiets naar het werk te gaan. Ook voor zakelijke reizen hebben de medewerkers een gemeentelijke OV-chipkaart ter beschikking. De overige kilometers van werknemers en het dienstverkeer van de gemeente worden gecompenseerd. Zo rijdt de gemeente ook in 2014 weer klimaatneutraal. Dat wil zeggen dat de uitlaatgassen van de auto's waar de gemeente mee rijd worden gecompenseerd door het kopen van zogeheten CO2-credits. Deze credits worden geinvesteerd in duurzame energieprojecten. Op die manier ontstaat er geen negatief effect op het klimaat.

Gemeente Putten laat dit uitvoeren door de organisatie Climate Neutral Group. Op die manier investeert gemeente Putten in duurzame energieprojecten.

Bent u enthousiast en wilt u zich aanmelden of meer informatie over Energie Ambassadeurs? Kijk dan op www.putten.nl/energieloket. Daar vindt u ook informatie over subsidies en de duurzaamheidslening. U kunt ook een mail sturen naar energieloket@putten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie