De Veldmuis staat dicht bij de natuur

31 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Kaas & Delicatessenzaak opent haar deuren

PUTTEN – Typerend voor het leven van Jaap van Veldhuisen is dat hij houdt van nieuwe dingen ondernemen. Sinds twee weken zetelt hij met zijn Kaas & Delicatessenzaak De Veldmuis aan de Dorpstraat.

door Maranke Pater

Voorheen werkte Van Veldhuisen op een golfbaan als manager, maar de natuur bleef aan hem trekken. ,,Ik heb heel veel hobby's, heb als vrijwillige molenaar hier in Putten rond gelopen en ik houd bijen in mijn achtertuin. Ik ben graag in de natuur te vinden. Voor mijn gevoel komen al mijn hobby's nu samen in De Veldmuis.” Van Veldhuisen heeft bewust het bestaande aanbod aan ondernemers onder de loep genomen voordat hij zijn zaak opende. ,,De consument komt dan al snel bij redelijk grote en commerciële kaasmerken terecht. Ik wilde graag iets anders naar Putten brengen.” Toen Van Veldhuisen zijn eigen kaas uitzocht, heeft hij bewust gekeken naar een smaakvolle en romige kaas, waar een goed prijskaartje aan hangt. Deze Veldmuis-kaas is een smaakvolle kaas waaraan minder zout is toegevoegd dan bij reguliere kazen het geval is. Naast de 48+ Veldmuis-kaas verkoopt Van Veldhuisen ook veel biologische kazen.,,Ik heb heel Nederland afgereisd op zoek naar de lekkerste biologische kazen. Zo vond ik in Ouddorp een geitenboerderij waar de geiten zuiver biologisch gehouden worden. Ik verkoop biologische kazen omdat dit dichter bij mijn natuurbeleving staat.” Naast de kazen verkoopt Veldhuisen ook andere soorten delicatessen. Van typisch Veluwse producten zoals jammetjes, appelstroop uit Putten tot honing. ,,Ik verkoop daarnaast ook worsten, wijn en authentieke EKO bakproducten van de molen. Zo zijn er diverse types molenmeel, bakmeel en cakemixen. Met mijn producten kunnen klanten ook koekjes, taarten en pannenkoeken te maken. Al het meel hiervoor is door een molen in Wageningen gemalen.”

Van Veldhuisen haalt veel inspiratie uit lokale producten. Daarom heeft hij ook op alle labels van de Veldmuis-kazen de oude molen van Putten laten zetten. ,,De molen staat voor mij symbool voor het ambachtelijke werk. Van een molen kunnen alleen maar goudeerlijke producten komen.” In zijn assortiment zitten dan ook producten als wijn, noten en worst om een borreluurtje compleet te maken. ,,Voor mijn ambachtelijk gemaakte worsten ben ik naar een slagerij in Oene geweest. Hij is nu mijn leverancier voor de nu al beroemde bierworsten, worsten met kruidnagel en worsten die gemaakt zijn van Veluws wild. De eerste week kregen klanten gratis worst mee naar huis.” Elke woensdag heeft De Veldmuis een 'Marktmazzel' waarbij er een actie is op het gebied van de kazen. Daarnaast is er ieder weekend wel een actie rondom een nieuw of bestaand product.

De Veldmuis Kaas&Delicatessen

Dorpsstraat 15

Putten

0651750747

www.veldmuiskaas.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie