OMS komt veel tekort tegen sterk VVH

2 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Het herenteam van OMS is definitief afgehaakt in de strijd om de bovenste plekken. Was het de afgelopen twee wedstrijden nog het gemis van Ewout Pit dat OMS opbrak, nu was het de tegenstander die roet in het eten gooide. VVH 2 is een team dat sinds de kerst kan beschikken over vijf volwaardige ex-2e divisiespelers. En als die alle vijf ook opgesteld worden, zoals nu het geval was, is er geen kruit tegen opgewassen. En gaan ze fluitend kampioen worden. Maar men wil daar ook jeugd inpassen, want men heeft er niet veel aan om te promoveren met oudgedienden, terwijl de jeugd op de bank zit.

OMS had de pech dat er nog een rekening open stond. De Puttenaren hadden de eerste wedstrijd gewonnen, en ook het feit dat Ewout Pit en Lars van Meerveld twee jaar geleden nog bij Harderwijk speelden was een reden om het sterkst mogelijke team op te stellen.

En dat hebben de mannen van coach Jibbe van Bekkum geweten. In de eerste set kon men nog redelijk bijblijven, alhoewel het verschil: het maken van onnodige fouten, ervoor zorgde dat VVH toch vrij makkelijk de set naar zich toe trok. VVH sloeg geen bal uit, sloeg geen bal in het net, serveerde geen bal uit of in het net. OMS deed dat op zijn tijd allemaal wel, en verloor dus met 25-14. In de tweede set was het verschil nog pijnlijker. Het lukte de OMS-aanval nauwelijks nog om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Bij bijna elke aanval van OMS zat het blok er bij, of de verdediging was zodanig opgesteld dat VVH de aanval overnam en wel de bal er in hakte. De twee buitenaanvallers waren echt nog steeds tweede divisie-waardig, en scoorden bijna 100%. Bovendien was de pass bij VVH ontzettend goed. Elke bal kwam feilloos bij de spelverdeler en die wist er wel raad mee. Bijna niemand van OMS heeft in die tweede set twee keer achter elkaar geserveerd, wat inhoudt dat VVH altijd de opslag terughaalde bij hun eigen aanval. Het moge duidelijk zijn. De wedstrijd was een kansloze missie voor de Puttenaren. Ook toen in de vierde set nog wat jonge gasten ingezet werden bij Harderwijk, trok OMS aan het kortste eind en ging de wedstrijd, voor het eerst dit seizoen, met 4-0 verloren.

Door deze derde nederlaag op rij staat OMS opeens achtste.