Hard werken levert gelijkspel op voor Meeuwen

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De laatste weken van de competitie zijn voor De Meeuwen zenuwslopend. Het kampioenschap is dichtbij maar om dat te behalen zal de ploeg elke keer weer moeten presteren. Afgelopen zaterdag moest de ploeg van Peter Hage aantreden tegen Sparta Zwolle. Een zware wedstrijd die tot op het einde onbeslist bleef met een eindstand van 21-21.

Het was een fysieke wedstrijd. Sparta Zwolle was vastberaden om De Meeuwen aan te pakken en zonder punten naar huis te laten gaan. Maar De Meeuwen liet vanaf het begin zien daar niet van gediend te zijn. De ploeg uit Putten liet de eerste twintig minuten van de wedstrijd mooi korfbal zien aan het publiek. Toch lukte het de ploeg niet om meer dan drie doelpunten voor te komen.

De laatste tien minuten van de eerste helft verslapte het spel van De Meeuwen en kon Sparta terug komen in de wedstrijd. Hierdoor lukte het de ploeg uit Zwolle zelfs om met rust 1 doelpunt voor te komen.

De spanning in de wedstrijd bleef. Geen van beide ploegen kon de tweede helft het verschil maken. De strijd liep hoog op. Sparta stond in de laatste minuten van de wedstrijd met 1 doelpunt voor. Maar coach Peter Hage besloot voor de laatste minuten van de wedstrijd Nicolien van Nieuwenhuizen in te brengen voor Marit van den Ham.

Met nog één minuut op de klok wist zij de gelijkmaker te scoren en was De Meeuwen gered. En nog steeds is de ploeg van Peter Hage in de race voor het kampioenschap.