TVP 1 en ATC 2 in evenwicht

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De tweede wedstrijd van het voorjaar verliep iets minder dan de eerste. In Almere kwam TVP niet verder dan 5-5 tegen ATC 2, dat niet in de sterkste opstelling speelde, waardoor TVP toch op een kleine winst had gerekend.

In de openingspartij startte Anton Klaassen tegen de -op papier- zwakste speler Tom Roos. Die leverde zonder veel problemen het eerste punt op. Tgen kopman Anno van Doorn had Eward Cozijnsen een moeilijke start. Van Doorn begon met 11-1. Maar Cozijnsen ging scherper spelen: meer backspin, meer achter op tafel en gevarieerder. Van Doorn ging meer missen en won de tweede game nog net met 11-9, maar Cozijnsen pakte de 3e ne 4e met 11-8 en 11-6 en leek op een overwinning af te stomen. Van Doorn zette een tandje bij, nam iets minder risico in de aanval en pakte met 12-10 het eerste punt voor ATC. Jan van Meerveld had weinig in te brengen tegen de sterk spelende Bart van Kallen, die met trage maar goed geplaatste aanvallen het initiatief nam of de versnellingen van Van Meerveld goed pareerde. Het Puttense dubbel trok in drie games de stand weer gelijk in een degelijke maar niet overtuigend goede partij.

Van Doorn-Klaassen is altijd een thriller, waarbij Van Doorn meestal aan het langste eind trekt. Ook dit keer ging de strijd op en neer met leuk aanvallend spel van twee kanten, maar bleek Van Doorn weer net iets vaster in de beslissende vijfde game. Van Meerveld had moeite met Roos, maar sloot wel met een overtuigende 11-3 af in de vijfde game.

Cozijnsen wist TVP weer op voorsprong te zetten, maar had daar vijf games voor nodig tegen de onverzettelijke Van Kallen. Met 11-9 werd er weer een belangrijk puntje aan TVP-kant toegevoegd. Van Doorn behield zijn ongeslagen status tegen Van Meerveld en bracht de stand op 4-4. Klaassen verwachtte van Van Kallen te winnen, omdat hij op twee toernooien hem verslagen had, maar na een 2-0 voorsprong in games kreeg Van Kallen meer vat op de service en vocht zich terug. En in een sportieve strijd trok hij onverwacht de winst met 12-10 in de vijfde naar zich toe. Cozijnsen won de slotpartij eenvoudig van Roos zodat er een gelijke eindstand onstond, die ook goed de krachtverhoudingen weergaf.

Deze week speelt TVP tegen hekkensluiter Barneveld 1 en komende maandag in de Meeuwenhal tegen Hilversum 9. Twee belangrijke partijen, waarin TVP weinig mag laten liggen als ze om het kampioenschap willen strijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie