Rood-Wit bezorgt AGOVV eerste nederlaag

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Rood Wit startte na de winterstop goed. De uitwedstrijd tegen nummer twee op de ranglijst, het thuis nog ongeslagen AGOVV, werd knap met 4-2 gewonnen. Op het moment dat Kevin van Hierden aan de kant behandeld werd voor een blessure nam AGOVV de leiding. Johan Mulder redde op een schot van Mario Vos, maar was kansloos op de rebound van Niels van Gerestein; 1-0. Beide ploegen kregen kansen om de stand te wijzigen, maar het gebeurde pas in de 34e minuut. Barry Grevengoed scoorde op aangeven van Marcel van Nieuwenhuizen; 1-1. Dat het ook de ruststand werd, had Rood Wit te danken aan keeper Johan Mulder, die in de 42e minuut knap een penalty stopte.

De eerste tien minuten na de rust waren voor AGOVV. Tim Schuitert schoot op de paal en Niels van Gerestein zette zijn ploeg op voorsprong; 2-1. Op een voorzet van Herbert Grevengoed kopte Marcel van Nieuwenhuizen in de 60e minuut de gelijkmaker binnen; 2-2. Rood Wit ging door en kwam in de 74e minuut voor het eerst op voorsprong door Barry Grevengoed; 2-3. In de slotfase waren de betere mogelijkheden voor Rood Wit, maar het duurde tot ver in de blessuretijd voor Winand van de Kamp de wedstrijd definitief besliste.

Doelpuntenmakers; Niels van Gerestein 1-0 en 2-1; Barry Grevengoed 1-1 en 2-3; Marcel van Nieuwenhuizen 2-2; Winand van de Kamp 2-4.