Putten moet beter op de kaart

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Er bestaan verregaande plannen om reclamebelasting in te voeren in de gemeente Putten en om een citymanager aan te stellen voor het dorp. Winkeliersvereniging WCP heeft hiervoor een samenwerking gezocht met het organisatieadviesbureau van Peter van Campenhout.

door Maranke Pater

Van Campenhout is gestart met het creëren van draagvlak onder ondernemers in het centrum en politici. Het doel van het invoeren van reclamebelasting is om alle ondernemers in het centrum een bijdrage te laten leveren voor het ontwikkelen van activiteiten en de verfraaiing van het dorp.

Van Campenhout heeft eerder al succesvol reclamebelasting door weten te voeren in diverse plaatsen in het land. ,,De laatste tijd heb ik diverse ondernemers bezocht in het centrum, maar ook in de politiek moeten we ervoor zorgen dat het onderwerp reclamebelasting op de agenda komt. Zij moeten er immers uiteindelijk een oordeel over vellen." Harrie van Looijengoed, voorzitter van de winkeliersvereniging merkt dat er bij de winkeliers al een omslag aan het plaats vinden is. ,,Ruim 90 procent is voor een invoering van reclamebelasting. We hebben hier heel wat landelijke ketens zitten die geen lid zijn van het WCP. Op het moment dat er dan een activiteit wordt gehouden, profiteren zij daar altijd van mee, ook al hebben ze geen financiële bijdrage gedaan." Een reclamebelasting zorgt ervoor dat ook zij hun bijdrage leveren.

Van Campenhout geeft aan dat het geld dat de gemeente beschikbaar stelt voor het organiseren van promotionele activiteiten relatief erg weinig is. Een reclamebelasting zou daar een welkome aanvulling op zijn. Door het aanstellen van een citymanager worden de activiteiten vanuit een centraal punt ontplooid. Van Campenhout: ,,De citymanager is als het ware de ster op de kerstboom. Hij stuurt weer mensen aan die een surplus aan activiteiten gaan organiseren in de zomermaanden." Het doel is om Putten weer op de kaart te zetten, zodat het dorp niet alleen lokaal en regionaal, maar ook landelijk weer in het zicht komt van kopers van kleine en grote dingen. Een citymanager heeft ook een signalerende functie. Als in een plaats ver van Putten een leuke activiteit wordt georganiseerd, kan de citymanager dit ook in Putten door voeren.Van Looijengoed: ,,Ik denk echt dat Putten iemand nodig heeft die een schakel kan zijn tussen de gemeente en de ondernemers. Het zal goed zijn om iemand aan te nemen die alle belangen in de gaten kan houden en ook kan aanvoelen welke zaken er onder de winkeliers spelen. We hebben in 2012 een saamhorigheidscommissie opgezet. De leden van de commissie spelen direct in op de problemen die winkeliers ervaren of de opmerkingen die ze hebben. Dit werkt al hartstikke goed, dus we verwachten veel van een eventuele citymanager."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie