Heren Orion behalen tickets voor districtsfinale turnen

5 april 2014 om 00:00 Sport

Op zaterdag 1 februari stond de halve finale voor de heren voorgeschreven oefenstof op het programma. Na goede resultaten tijdens de kwartfinale in Putten waren de verwachtingen in Duiven hooggespannen.

In wedstrijdronde 2 namen Levi de Jong en Xander Houtman het tegen elkaar op in de categorie Pupil (11 & 12 jaar) niveau 12. De mannen begonnen op het moeilijke onderdeel voltige waar al direct een groot gat werd geslagen met de concurrenten. Daarna volgden de onderdelen ringen en sprong waar ze zich ook bij de beste turners, uit een deelnemersveld van 15 turners, bevonden. Ook op de laatste drie toestellen scoorden Xander en Levi mooie punten. Uiteindelijk werden ze met grote voorsprong resp. eerste en tweede. Zij ontvingen een ticket voor de finale.

In de talentencategorie Pupil (11 & 12 jaar) niveau 11 kwam Nino Maarseveen uit voor Orion. Nino had in de kwartfinale net naast een medaille gegrepen en was er dus op gebrand om nu wel op het podium te komen. Voor Nino begon zijn wedstrijd op het onderdeel ringen, hier had hij de vorige wedstrijd wat punten laten liggen maar nu behaalde hij mooie punten. Waar zijn concurrenten op het onderdeel brug “op safe” gingen besloot Nino om het moeilijke element “de kip” te turnen. Met succes want ook hier behaalde hij een mooi resultaat. Zijn beste resultaat behaalde hij op het onderdeel rek, waar hij eerste werd van de 21 deelnemers in zijn categorie. Tijdens de prijsuitreiking werd zijn harde werken beloond: hij mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen en een ticket voor de finale!

Jarno van Marrum kwam uit in de categorie Jeugd (13 & 14 jaar) niveau 12. Voor Jarno begon zijn wedstrijd op het onderdeel rek waar hij direct de toon zette: hij werd eerste op dit onderdeel. Ook op het toestel sprong werd Jarno eerste in zijn categorie. Helaas liet Jarno wat punten liggen op de onderdelen vloer en brug waardoor hij net te weinig punten behaalde voor de gouden medaille, maar een zilveren medaille is natuurlijk ook een hele mooie en het ticket voor de finale maakt het allemaal nog veel leuker!

Met deze mooie resultaten komt er voor de meeste turners van Orion nog een vervolg in de finale die zaterdag 5 april zal worden gehouden in Varsseveld. Ook de turners uit de keuze oefenstof zullen tijdens deze finale in actie komen maar zij moeten zich eerst nog plaatsen tijdens de halve finale keuze oefenstof die op zaterdag 15 maart zal worden gehouden in Lichtenvoorde.