Touwtrekwedstrijd wederom groot succes

4 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De organisatie van het team 'Blij in Putten' organiseerde afgelopen zaterdag weer de jaarlijkse Puttense touwtrekwedstrijd. Voor de vijfde keer vond het evenement plaats in de overdekte manege van 'De Bouwkamp'. Veel Puttenaren en andere belangstellende hadden de mogelijkheid om te genieten van brute kracht, techniek, maar bovenal van een hoop gezelligheid tijdens dit Puttense evenement.

Door Angela de Graaf

Het is inmiddels de vijfde keer dat het evenement plaats vind in manege 'De Bouwkamp' schuin tegenover basisschool Steenenkamer. Het spektakel heeft door de jaren heen naam gemaakt in Putten en omstreken. Dat bleek afgelopen zaterdag wel aan het aantal bezoekers dat op de wedstrijd was afgekomen. Rond de 1500 belangstellende waren getuigen van de strijd tussen twee teams met een lang touw in het midden. De teams deden niet alleen hun best met hun spierballen, maar ook met de nodige creatieve outfits. Dit zorgde voor een kleurrijk gezelschap in de wedstrijdarena.

De uitslagen

Maar liefst dertig mannenteams en tien vrouwenteams kwamen zaterdagmiddag aan de start. Bij de mannen trokken 'De Kleitrekkers' letterlijk en figuurlijk aan het langste eind. Zij wonnen in een zinderende finale van 'Hardeman en van Harten'. Op de derde plaats eindigde 'Het Loggertje'. De vrouwen lieten afgelopen zaterdag ook van zich horen. De nodige girlpower kwam voorbij op het strijdtoneel. Uiteindelijk mochten de dames van 'De Trekganzen' met de hoofdprijs naar huis gaan. Zij wonnen in de grote finale van de dames van Van de Brink Installatietechniek. Op het laagste schavot mochten de vrouwen van 'De Knapzak' plaatsnemen.

Groot compliment

De bezoekers waren zeer te spreken over de organisatie van het evenement: ,Het is hier allemaal super goed geregeld. Er is echt voor ieder wat wils. Een groot compliment voor de organisatie', aldus Max Stormbroek. Niet iedereen was erg onder de indruk van de wedstrijd zelf, maar des te meer van alle gezelligheid: , Dat touwtrekken scheelt me niet zo heel veel, maar het is hier wel beregezellig! Daar kom ik toch elk jaar weer voor terug', aldus Robert van Dronkelaar.

Jan Bouw, lid van het team Blij in Putten, is blij met de positieve reacties: ,Het is super leuk om te horen dat iedereen zo enthousiast is. Dat geeft een voldaan gevoel. De voorbereidingen liepen dit jaar erg soepel, dus we hadden er met de organisatie ook wel vertrouwen in.' De vriendengroep en alle organisatieleden van de wedstrijd ogen als één grote familie. Dit blijkt letterlijk en figuurlijk zo te zijn want Jan Bouw, neef van de andere Jan Bouw, stond afgelopen zaterdag achter de bar: ,Kijk om je heen. Hoe gezellig is het vandaag! Iedereen lacht en heeft schik. Wat willen we nog meer? Ik zeg op naar volgend jaar!'

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie