Stoere laarzenwandeling langs de beek door Veluwemeerkust

6 februari 2014 om 00:00 Nieuws

REGIO - Genieten van prachtige winterse vergezichten over Veluwemeerkust? Laat je verrassen tijdens de stoere laarzenwandeling in de voorjaarsvakantie bij Natuurmonumenten op zaterdag 15 februari. Wandeling door afgesloten delen van dit natuurgebied. Beleef het mee. De wandeling, bij Hierden, op de grens tussen de Veluwe en de voormalige Zuiderzee begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname per persoon kost € 3,- voor kinderen, € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden, inclusief consumptie. Let op: reserveer van te voren je deelname. In verband met de te verwachten grote belangstelling kunnen alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld deelnemen. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice, 035 - 655 99 55. De wandeling is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Vergeet niet je laarzen en verrekijker mee te nemen.

Veluws grondwater

De wandeling loopt door het gebied waar het grondwater vanuit de Veluwe omhoog komt, en dat maakt dit gebied zeer bijzonder. De bloemrijke graslanden zijn vooral in de zomer zichtbaar, de vochtige bossen zeker ook in de herfst en winter.

Laarzenwandeling

Ervaar met een kenner de mooiste plekken van de Veluwemeerkust. Langs de beken die uitmonden in het Veluwemeer, het zeldzame essenhakhoutbos en de natte graslanden. Onderweg vertelt hij boeiende verhalen over de geschiedenis van dit unieke natuurgebied.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op Twitter en Facebook:

@NM_Gelderland

www.facebook.com/DeVeluwe

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie