Goede prestaties dames Orion in Brummen

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Dit seizoen is een aantal turnsters van Orion gepromoveerd naar een hoger niveau en er is een aantal meisjes dat debuteert in de turnwedstrijden. In de eerste wedstrijdronde was de beurt aan Kyara Bakker, die promoveerde naar een hoger niveau. Ze en behaalde met 36,950 pnt. een mooi resultaat. Anne-Meike Kruizenga, Benthe van Riessen, Yasmina Koraichi en Mirthe Koopmans kwamen uit in de categorie Jeugd 1, (11/12 jarigen). Mirthe behaalde een 7e plaats op brug en 11,200 pnt. op vloer. Benthe en Yasmina lieten voor het eerst zien wat ze in huis hebben en werden resp. 10e en 7e. Anne-Meike werd beloond met de zilveren medaille. Milou Bongers en Marit de Jong turnden in een categorie voor jongere meisjes. Marit die ook voor het eerst deelnam, turnde netjes en heel constant en eindigde in de middenmoot op een 14e plaats. Milou, haar trainingsmaatje, wist de jury net wat meer te overtuigen en eindigde net een plaatsje hoger. Nicole de Jong, Celina Mijnten en Femke Koopmans turnden ook in deze categorie, maar in de volgende wedstrijdronde. Femke turnde netjes en vergat niets. Celina had al wat wedstrijdervaring opgedaan in de recreatie maar moest wel wennen aan dit andere niveau. Zij wist op de brug de jury te verbazen met haar hoge zwaaien aan de hoge legger. Nicole turnde netjes en behaalde mooie scores.

Jorinke Bouw en Ineke Bronkhorst kwamen als senioren uit. Ineke dit jaar voor het eerst in dit niveau. Ze turnde een mooie brug oefening en bleef staan bij haar salto af! Jorinke greep vorig jaar net naast de medailles en wilde nu per se een goede wedstrijd turnen. Dit lukte haar goed. Ze mocht op de eerste plaats gaan, met een glimlach van oor tot oor op haar gezicht.

Dieke Haaksman kwam in haar eentje uit in Pupil 2. Ze vergat de koprol op de balk, maar bij sprong werden de punten weer goed gemaakt. Ze werd 14e. Lisa de Jong en Evelien Bruin kwamen uit in Junior, 14/15 jr. Evelien eindigde op de 6e plaats. Ook Lisa had hard geoefend. Vlug achter elkaar door turnen en ook nog eens denken aan de netheid. Dit werd op brug, balk en vloer gewaardeerd met een 1e plaats. Bij de sprong, haar moeilijkste toestel, heeft ze wel wat punten laten liggen maar haar voorsprong was zo groot dat ze toch nog met kop en schouders boven de rest uit stak en goud behaalde!

Corine de Bruine, Francis Besselsen, Melissa van de Koot en Mathilde Schaap zijn gepromoveerd. Mathilde eindigde op de 8e plaats in het klassement. Melissa besloot een andere sprong te maken en liep daardoor een fikse achterstand op, maar behaalde op de andere toestellen de 3e plaats. Helaas greep zij net naast de medailles. Francis werd 1e op de sprong, 2e op de balk en 3e op de vloer en behaalde 43,750 punten, ruim voldoende voor een 2e plaats. Corine haalde alles uit de kast en werd 1e op brug en balk en 2e op vloer. Met een ruime score van 45,100 pnt. mocht ze een gouden medaille in ontvangst nemen. Een fantastische afsluiter van deze spannende dag! Volgende wedstrijd: 22 maart in Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie