SDC bekert dankzij overwinning door

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - In Oldenzaal wist SDC door met 2-6 te winnen van FC Berghuizen, het bekeravontuur te verlengen. Op zich geen verrassing, want FC Berghuizen komt uit in de derdeklas zondag. Na vijf minuten opende Rick Degenaar de score, door een voorzet van Sercan Kurdal binnen te koppen 0-1. Na een halfuur maakte Degenaar de tweede uit een slim hakje van Olivier Pilon. Aanvoerder Dennis Agterbos scoorde tegen uit een vrije trap 1-2. Na rust zag SDC kans om binnen acht minuten de partij te beslissen, dankzij twee doelpunten van Olivier Pilon 1-4. Nadat Rick Degenaar 1-5 maakte,voltooide Olvier Pilon zijn hattrick 1-6. Vlak voor tijd gaf aanvoerder Agterbos de stand een wat redelijker aanzicht en schoot 2-6 binnen. ,,Te veel kansen gemist, maar na de voortreffelijke ontvangst in Oldenzaal, was ik wel blij dat het geen dubbele cijfers zijn geworden ”,vond trainer Bert van Hunenstijn. Door deze overwinning speelt SDC op 25 februari thuis voor de beker tegen Berkum. De tijd is weer aangebroken, waarbij de spelers beslissen om te blijven, of overschrijving aanvragen. Inmiddels hebben René van Hemel, Iwan Bos, Rob Buter, Steffan Vlietstra, Sven Onclin en Sercan Kurdal besloten om te blijven en Rick Degenaar gaat terug naar vv. Lunteren.