Meeuwen verslikt zich in ROG

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - In de strijd om de titel kan de Meeuwen zich eigenlijk geen misstap veroorloven. Toch ging het afgelopen zaterdag 8 februari in eigen hal tegen ROG uit Groningen mis. De Groningers legden de basis voor de overwinning in de eerste helft en wonnen uiteindelijk met 13-15.

Lijstaanvoerder Antilopen won gemakkelijk van hekkensluiter Thrianta (24-15) en heeft met nog twee wedstrijden te spelen een voorsprong van vier punten op de ploeg van Peter Hage. Waar ging het mis voor de Puttenaren? Na het eerste fluitsignaal viel de bal, die werd gesponsord door de lokale afdeling van het CDA, al snel twee keer door de mand via Marit Kempkes en Danny van Vloten. ROG maakte vlot gelijk en kwam op voorsprong. De Meeuwen speelde slordig en was duidelijk gespannen. Misschien was het de wetenschap dat Antilopen al gewonnen had en dat er nu dus ook gewonnen moest worden van ROG? Het bekende spel , waarbij een hoge balcirculatie wordt gehaald kwam niet uit de verf. ROG speelde verzorgder dan de Meeuwen en belangrijker, de Groningers maakten de kansen wel af. De Meeuwen had teveel mogelijkheden nodig en miste daarnaast weer eens teveel kansen. Meeuwen kwam gelijk tot 4-4 en moest daarna in de achtervolging. ROG liet de Meeuwen niet dichterbij komen dan 3 a 4 doelpunten en ging de rust in met een verdiende voorsprong van 5-9.

Na de rust probeerde ROG het tempo uit de wedstrijd te halen door lang aan te vallen waarbij de Groningers weinig aanstalten maakten om echt aanvallende acties te ondernemen. Begrijpelijk vanuit het oogpunt van ROG, maar arbiter Smits had daar eerder mogen en kunnen optreden. Smits floot warrig en nam af en toe merkwaardige beslissingen. Hij deed dat zowel aan de kant van de Meeuwen als ROG. Na de zesde treffer van de Meeuwen, gemaakt door Sarien Nieuwenweg, liep ROG weer weg naar een voorsprong van zes doelpunten (6-12). Er volgde een goede fase van de Meeuwen. Richard Tibbesma, die het verdedigend lastig had tegen de aanvoerder van ROG, scoorde zijn tweede van in totaal drie treffers. Smits trok geel voor een heer van ROG die nadat er voor een vrije bal voor de Meeuwen was gefloten, de bal niet af wilde geven. Lars Mouw mocht het veld inkomen voor Marko van Vugt die niet uit de verf kwam. Een tien minuten later hield Mouw de bal binnen waarbij er door de ROG verdediging niet goed werd geanticipeerd. Dit stelde Jenneke Broekhuizen in staat om de elfde treffer van de Meeuwen te maken. Dat mocht de Meeuwen niet baten. Rob Stoffelsen deed nog wat terug in de laatste zeven minuten. De Meeuwen was dichtbij de aansluitingstreffer, maar die zat er niet meer in. De ploeg verloor de wedstrijd in de eerste helft, richtte zich in de tweede helft op, maar kwam geluk en tijd te kort om een goed resultaat te halen.

De Puttenaren zijn even vrij en komen zaterdag 1 maart weer in actie. Tegenstander in Hoogeveen is dan Thrianta. De wedstrijd in de sporthal aan de Zwembadweg in Hoogeveen begint om 20.35 uur.

Doelpunten: Sarien Nieuwenweg 3, Richard Tibbesma 3, Danny van Vloten 2, Romy Bijsterbosch 2, Marit van den Ham 1, Jenneke Broekhuizen 1, Rob Stoffelsen 1