Techniek- en kunstwedstrijd school

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De groepen 7 en 8 van school Veenhuizerveld en school Steenenkamer doen samen mee aan de techniek- en kunstwedstrijd van Platform Techniek. De kleine scholen bundelen hun krachten.

Dit jaar is de opdracht om een 'flipperkast' te maken. De groepen hebben eerst op hun eigen school verschillende ontwerpen gemaakt, met daarin verschillende ideeën en technische snufjes.

Daarna zijn de groepen bij elkaar gekomen en hebben ze samen verder nagedacht over de te maken "flipperkast". De kinderen hebben ervoor gekozen om hun "flipperkast" te maken rond het thema pretpark. De ideeën en technische snufjes werden verwerkt in één ontwerp. En de taken zijn verdeeld onder een aantal groepjes.

Donderdagmiddag, 6 februari, zijn de kinderen, in groepjes van beide scholen door elkaar, op het Corlaer College aan het werk gegaan om de "flipperkast" op te bouwen.

Het was geweldig om te zien hoe de kinderen in gemengde groepjes technische problemen oplosten en mooie dingen maakten. Het resultaat mag er zijn!

Eind maart mogen een aantal leerlingen het gemaakte object presenteren en weten de kinderen of ze in de finale zitten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie