‘Vijftig tinten groen versus 70 tinten duurzaam’

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

ELSPEET - Hoe creëer je in één keer een hippe, eigentijdse en duurzame tuin? Op TuinIdee kunnen consumenten hiervoor inspiratie opdoen. Van 20 tot en met 23 februari 2014 vindt het grootste tuinevent van Nederland plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Dit keer is het hoofdthema ‘Vijftig tinten groen’. In diverse en soms spannende voorbeeldtuinen ontdekt de bezoeker een rijke variatie aan groentoepassingen en nieuwe materialen. Eén van de belangrijkste vernieuwingen op de beurs is de Duurzame hal van NL Greenlabel en partners waar meer dan 70 tinten duurzaamheid zijn te vinden.

Op TuinIdee 2014 staat de vergroening van de tuin met bomen, struiken, hagen en bloemen centraal. Meer leven, meer vogels, vlinders en bijen in de tuin. Dat is het centrale thema van veel voorbeeldtuinen die te zien zijn. LANDLAB studio voor landschapsarchitectuur is verantwoordelijk voor een groot deel van de voorbeeldtuinen. Bezoekers kunnen een ‘tuinroute’ afleggen. Via een ‘straat’ met grote en kleine tuinen, balkons en veranda’s zijn volop nieuwe ideeën voor de eigen tuin op te doen. Het Hollands landschap en 50 groentinten dienen daarvoor als basis. De voorbeeldtuinen als ‘Neerland’s Lusthof’, ‘Intieme Stadstuin’, ‘Hollandse Heidetuin’ en ‘Veld des overvloeds’ zorgen voor variatie en bieden voor elk budget wat wils. Nieuw is de bomengalerij die laat zien welke bomen het goed doen in kleine tuinen.

Themapleinen en Duurzame hal van NL Greenlabel

Op TuinIdee 2014 zijn diverse themapleinen ingericht zoals het Landleven-paviljoen en het liefhebbers verenigingenplein. In de Duurzame hal geeft NL Greenlabel act de préséance. Samen met vele partners als in-lite design BV, Wienerberger, MBI maar ook de NL Professionals (Hoveniersbedrijf Stip uit Elspeet is één van deze professionals) wordt biodiversiteit, duurzaamheid, comfort en eigentijds design met elkaar gecombineerd tot een prachtige voorbeeldtuin én bijzondere stands. NL Greenlabel heeft zich ten doel gesteld – met behulp van meer dan 70 partners – om duurzame keuzes te promoten zodat tuinen, openbaar groen, weides, parken en bouwprojecten duurzamer worden en de biodiversiteit vergroten. Tv-presentator Lodewijk Hoekstra (Eigen Huis & Tuin) en landschapsontwerper Nico Wissing zijn de grondleggers van NL Greenlabel. Lodewijk houdt op zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur een meet and greet in de Duurzame hal. Ook vinden op gezette tijden diverse activiteiten plaats in de hal zoals advies, spreekuur etc. In de Duurzame hal vindt tevens de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd Duurzaamste Hovenier van Nederland.

Duurzame voorbeeldtuin voor goed doel

De duurzame voorbeeldtuin wordt, na afloop van TuinIdee, geschonken aan een goed doel. Bezoekers van TuinIdee mogen hun stem uitbrengen op één van de geselecteerde doelen. Welke doelen dat zijn, wordt zo spoedig mogelijk duidelijk.

Tuinnieuws

Met een bezoek aan TuinIdee is men in één keer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, producten en trends op tuingebied. Volg diverse workshops om direct aan de slag te kunnen in eigen tuin. Met de ‘Mijn TuinIdee pas’, die de bezoeker bij binnenkomst gratis ontvangt, geniet men ook na het bezoek van exclusief voordeel bij veel tuinaankopen. Bovendien kan men met de pas gratis tuinontwerpen van de inspiratietuinen downloaden via www.tuinidee.nl

TuinIdee 2014 is op donderdag 20 februari open van 10.00-18.00 uur, vrijdag 21 februari van 10.00-22.00 uur en zaterdag 22 en zondag 23 februari van 10.00-18.00 uur. Entreeprijs € 15,- , kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie