Expositie 'Ogen-blikken' in Kunstkelder

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Tot het eind van de maand kunnen belangstellenden een kijkje nemen bij de nieuwe expositie in de Kunstkelder. Het thema van deze tentoonstelling is Ogen-Blikken. Er is poëzie te zien en te lezen van Henriëtte Hofman, geïllustreerd door tekenwerk van Martha of fotowerk van Jan R. Hofman.

Henriëtte Hofman: schrijver-dichter-puzzelontwerper. Werkt voor persbureaus, kranten en tijd-schriften. Publiceert korte verhalen en gedichten voor volwassenen en kinderen. Haar poëzie wordt beeldend door het te combineren met tekenwerk van Martha of fotowerk van Izaak. Zij heeft poëzie-bundeltjes voor volwassenen en kinderen gemaakt, met illustraties van Martha en vader Jan R. Hofman. De serie van twaalf Beeldige Bijbelvrouwen, ecolinetekeningen met poëzie, is ook in Putten te zien.

Izaak P. Slagt is een fotokunstenaar uit Nijkerk. Sinds 2002 heeft hij zijn werk getoond op diverse exposities in Engeland, Italië, Spanje, Servië en Nederland. Zijn werk is zeer expressief en toont zowel natuur als mensen, sprekend en krachtig vol emoties. Naast het fotograferen bewerkt hij zijn werk digitaal met doorgaans veel contrast, hetgeen de emoties nog sterker maakt. Enkele projecten van hem zijn "The Bond", een project waarin hij 42 moeders fotografeerde met hun kind aan de borst. Een ander project is "Nooit Meer Vrij", over de niet-vanzelfsprekendheid van vrijheid. In 2007 ontmoette hij dichteres Henriëtte Hofman. Het was een haast 'toevallige' ontmoeting bij een aangereden vogel op het fietspad, waar Izaak op dat moment foto's van maakte en waar zij de dag ervoor een gedicht over had gemaakt. Een samenwerking was geboren die resulteerde in de term "fotodichten", een samen-smelting van Izaaks fotowerk en Henriëttes gedichten. Een aansprekend geheel van woord en beeld.

Martha Woonink-Hofman (1952) woont en werkt in het Zuid-Hollandse Rockanje. De kunstenaars Jan R. Hofman (Martha's vader) en Poppe Damave hebben haar de grondbeginselen van de beeldende kunst bijgebracht. Vervolgens heeft zij een traditionele opleiding olieverf-schilderen gevolgd bij de Haarlemse kunstschilder Jan Grunstra (leerling van Henri F. Boot). In de jaren daarna heeft zij haar eigen stijl ontwikkeld. Martha's werk omvat meerdere onderwerpen, zoals portret, dieren, stilleven en landschap. Een specialiteit van haar is het uitbeelden van joods-religieuze voorstellingen. Vanaf haar jeugd heeft zij al belangstelling voor het Jodendom. Gedurende een vijftal studiereizen naar Israël heeft zij haar kennis van dit thema verder verdiept. Zij geeft regelmatig presentaties over het joods-religieuze leven aan de hand van haar werken. Naast olieverfschilderijen, maakt Martha ook pentekeningen, al dan niet ingekleurd met ecoline. Ook illustreert zij boeken.

De Kunstkelder: achterzijde van het gemeentehuis (ingang Brinkstraat). Toegang mindervaliden: via de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve op zaterdag.

Open: di, do en vr van 14.00 - 16.30 uur; wo en za van 10.00 - 12.30 uur.

De tentoonstellingscommissie van de Gemeente Putten, Bruno Fabriciusstraat 10, 3881 CM Putten, Tel. 0341-352908. Voor meer informatie, zie www.kunstinputten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie