Voorjaarsconcert Fontanus met Ex Animo

15 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor "Fontanus" uit Putten geeft op 8 maart een Voorjaarsconcert samen met het Christelijk gemengd Koor "Ex Animo" uit Zwartebroek.

Vorig jaar rond deze tijd hebben beide koren een geslaagd concert gegeven in de Dorpskerk in Zwartebroek. Dit jaar vindt het concert plaats in de Gereformeerde Kerk aan de Achterstraat in Putten. De benaming Voorjaarsconcert is misschien wat prematuur. Het is nog lang geen lente. Anderzijds hebben we ook nog nauwelijks winter gehad.

Een overweging die voor beide koren belangrijk is, is dat het concert plaats vindt in de periode tussen het Kerstfeest, waarin de komst wordt gevierd van Jezus Christus op aarde, en de Paastijd, waarin zijn lijden wordt herdacht, maar ook wordt gevierd dat Christus is opgestaan.

Daarvan willen de koren in dit concert zingen met liederen als "Heer, U bent altijd bij mij", "Wees stil voor het aangezicht van God", "Door genade alleen" en "In His Love". Er wordt in deze lijdenstijd niet alleen bij stil gestaan dat Hij "In een donker graf gevangen" was, maar dekoren zingen ook de blijdschap uit van het vooruitzicht op een "Nieuw Jeruzalem" dat eens zal komen.

Besturen, dirigenten, leden en musici van "Fontanus" en "Ex Animo" nodigen u van harte uit om dit concert bij te wonen. De koren staan onder leiding van de dirigenten Evert van de Veen en Dick van Asselt. De muzikale begeleiding is in handen van Bert Elbertsen, orgel.

Aanvang 19.30 uur. Kerk open: 19.00 uur. De toegang is gratis. Er zal worden gecollecteerd.

Meer informatie: www.mannenkoorfontanus.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie