Wij Putten houdt dorpsgesprek over de zorg

15 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Wij Putten heeft diverse organisaties bereid gevonden deel te nemen aan het dorpsgesprek over de zorg, dat komende vrijdag 21 februari vanaf 15.30 uur plaatsvindt in de foyer van Stroud.

Met het dorpsgesprek wil Wij Putten helder krijgen hoe het staat met de zorg die de gemeente op 1 januari 2015 verleent. Organisaties die hebben toegezegd deel te nemen aan het gesprek zijn in ieder geval ThuiszorgInHolland, Buurtzorg Putten, de Wmo-raad Putten, de stichting Grensverleggende Talenten en SWP. Verder is er een huisarts aanwezig, plus mantelzorgers en andere mensen die in de zorg werken.

Aanleiding is de overdracht van zorgtaken van het rijk naar de gemeenten en zorgverzekeraars per 1 januari 2015. Tegelijk met die overdracht wordt er fors op de budgetten bezuinigd, tot wel 40 procent. Daar gaan de mensen die zorg nodig hebben zeker wat van merken, want de gemeente Putten kan deze bezuinigingen onmogelijk compenseren.

Wij Putten wil tijdens het dorpsgesprek helder krijgen wat op dit moment de stand van zaken is en wat er voor 1 januari 2015 nog moet gebeuren. Op welke WMO-zorg kunnen Puttenaren volgend jaar nog rekenen?

Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan het dorpsgesprek, om zo mee te denken over de toekomst van de zorg in Putten. Het gesprek vindt plaats in de foyer van MFC Stroud, aan de Brinkstraat 91 te Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie