SDC staat stevig in de middenmoot

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Na de uitoverwinning op DOVO, staat SDC zesde en heeft afstand genomen van de gevarenzone. De als manager aangestelde Hans Kraay dacht aan een hoofdklasser , maar de degradatiestreep komt dichterbij. Zonder de geblesseerde Justin van Groen, die werd vervangen door Jerry Geurtsen, begon SDC aan een lastige wedstrijd. De harde wint schuin over het veld, maakte goed voetbal onmogelijk. Het gevolg, veel balverlies aan beide kanten. DOVO was voor de rust meer aan de bal en schiep zich een aantal kansen. Beide ploegen speelde om niet te verliezen.

Na de rust liet trainer Bert van Hunnenstijn, Sercan Kurdal op het middenveld spelen en bracht Rick van der Ree in de ploeg voor Jeffrey van den Brink. “Het waren tien minuten goed spel, die SDC de overwinning bracht”. Rick Degenaar werd vast gehouden en de vrije trap werd door Steffan Vlietstra langs de muur geplaatst. Keeper Jaimy Schaap had de bal niet klemvast en Rick Degenaar kon de bal binnentikken 0-1. Ex SDC trainer Jeroen Peeters paste een dubbele wissel toe en SDC werd onder druk gezet. Verder dan een bal op de paal kwam DOVO niet. “Het is de kunst om ook slechte wedstrijden te winnen”, aldus een opgeluchte trainer Bert van Hunenstijn. mKomende zaterdag speelt SDC thuis tegen VVA’71 om 14.30 uur.