Kompas presenteert cabaretvoorstelling met Jacob Spoelstra

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Kompas Putten organiseert een speciale cabaretavond met Jacob Spoelstra. Op zaterdag 1 maart zal deze avond plaatsvinden in de oranjerie van Kasteel de Vanenburg. De avond zal georganiseerd worden vanuit een interkerkelijk oogpunt: ,,Voorheen werden deze avonden voornamelijk bezocht door de jeugd van de eigen kerk. Wij geloven dat we over de kerkmuren heen moeten kijken. Dat we proberen om samen met jongeren die niet zo veel van het geloof weten en met jongeren van andere gemeentes een unieke avond hebben", aldus Hilbert Ruiter, een van de organisatieleden.

door Angela de Graaf

Kompas is een jongerenorganisatie van de Hervormde Gemeente in Putten. Deze organisatie bied elke zaterdagavond in de kelder van de Aker de mogelijkheid voor een unieke avond voor jongeren vanaf 15 jaar. Het is een leuke en laagdrempelige manier om elkaar te moeten en nieuwe contacten op te doen. Kompas organiseert elk jaar een gezellige avond waar iedereen van harte welkom is: ,,We willen er echt een gezellige avond van maken waar iedereen van harte welkom is, maar zich ook meer dan welkom voelt!" aldus Ruiter.

Cabaret

Er is dit jaar vanuit de organisatie gekozen voor een cabaretvoorstelling: ,,We willen graag jongeren op een luchtige en laagdrempelige manier laten kennismaken met het evangelie. De cabaretier Jacob Spoelstra heeft ook een christelijke achtergrond en hij heeft daarnaast buitengewoon goede humor. Een goede combinatie voor deze avond", aldus Ruiter. De jury van Knock-out Comedy noemde Spoelstra een hilarische droge fries. De jury van het AKF Stand-up Comedy Concours noemde hem een comedian met uitmuntende comedy timing en rake grappen. In zijn nog maar korte loopbaan was Jacob al te horen op 3FM, Radio 2, te zien op Comedy Central en hij heeft opgetreden in theaters door heel Nederland en op grote festivals als Lowlands en de EO jongerendag. Afgelopen jaar speelde hij tevens in De Grote Improvisatieshow samen met de welbekende lama's Tijl Beckand en Ruben van der Meer.

Organisatie

De voorbereidingen van het evenement zijn inmiddels in volle gang. De speciale posters zijn verspreid in alle kerken, openbare gebouwen en andere locaties. Bovendien heeft het evenement een speciale Facebookpagina waar mensen zich kunnen aanmelden. Ruiter nodigt iedereen van harte uit voor deze bijzondere avond: ,,Er komt een super leuke cabaretier en de locatie is natuurlijk geweldig. Een unieke combinatie die mensen niet snel zullen vergeten!"

Geïnteresseerden kunnen een kaartje kopen bij boekhandel het Boekpunt. De inloop is vanaf 20.00 uur en om 20.30 uur zal de avond starten. De cabaretvoorstelling zal ongeveer tot 22.30 uur duren. Er is tijdens de voorstelling plaats voor 130 bezoekers, dus wees er snel bij, want vol is vol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie