Schrijvers op bezoek in bibliotheek

18 februari 2014 om 00:00 Nieuws

VELUWE - Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft vóór, tijdens en ná de Boekenweek een gevarieerd programma voor u samengesteld. De Boekenweek heeft in 2014 als thema Ondertussen ergens anders (reisverhalen) en duurt van zaterdag 8 maart t/m zondag 16 maart. Met lezingen van Annejet van der Zijl en Tommy Wieringa en een Boekenfeest met Franca Treur en 99 ½ is er voor ieder wat wils.

Nog vóór de start van de Boekenweek is de eerste activiteit: Annejet van der Zijl geeft op 27 februari een lezing in Veluvine Nunspeet. Haar nieuwste boek ‘Gerard Heineken. De man, de stad en het bier’ is net uit.

Tommy Wieringa geeft een lezing in MFC Stroud in Putten op 27 maart. Als auteur van het Boekenweekgeschenk van dit jaar, getiteld ’Een mooie jonge vrouw’, staat hij in maart overal vol in de belangstelling.

Franca Treur komt tijdens het Boekenfeest op 10 maart in Bibliotheek Harderwijk voor een lezing. Haar nieuwe boek, ‘De Woongroep’, heeft na haar succesvolle debuut ‘Dorsvloer vol confetti’ ook veel aandacht getrokken. Haar lezing krijgt een feestelijk karakter door het optreden van het muzikale duo 99 ½ dat met een akoestisch gitaar, zang en een bluesharp liedjes uit de jaren 60 t/m 90 ten gehore zal brengen.

Tijdens de Boekenweek heeft de Bibliotheek zolang de voorraad strekt de verhalenbundel ‘Ondertussen ergens anders’ voor haar leden als cadeau, evenals een Boekenweekmagazine met achtergronden en boeken over het thema Reizen. In de verhalenbundel is een landelijke schrijfwedstrijd opgenomen.

Meer informatie over de verschillende activiteiten en de Boekenweek vind u op onze website www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie