Turnselecties Orion trainen in turnhal Hooglanderveen

5 april 2014 om 00:00 Sport

Dat is weer eens iets anders!

Op woensdag 19 februari hebben de selectiegroepen turnen van Orion een bezoek gebracht aan de turnhal in Hooglanderveen. De selectiegroepen heren en dames werden in twee niveaugroepen ingedeeld om zo nog moeilijkere elementen aan te leren.

De eerste groep met jongens en meisjes was om 17:00 uur in de turnhal aanwezig. Na een goede warming-up gingen de jongens en meiden in kleine groepjes aan de slag. Door de meisjes werd er hard getraind op het onderdeel balk. In de turnhal was namelijk een balkverbreder aanwezig waardoor moeilijke elementen als een koprol en een handstand(doorrol) goed te oefenen zijn. De balk is hierdoor namelijk een stukje breder waardoor het net iets makkelijker is om deze elementen te oefenen. De jongens trainden hard op het onderdeel ringen, een echt krachttoestel. Ook trainden zij veel aan de rekstok op hun salto af. En wat is dan heerlijker om jezelf lekker tussen de schuimblokken te laten vallen. Aan het eind van de training mocht iedereen nog even zelf kiezen en naast de schuimbakken waren ook de grote trampolines erg in trek.

De tweede groep met turners en turnsters was om 18.30 uur aan de beurt. Ook deze groep werd opgedeeld in kleine groepjes. De dames hebben hard geoefend op de vierkante vloer, want die hebben we helaas zelf niet in Putten maar daar moeten de dames wel hun wedstrijdoefening op turnen. Aan de rekstok werd er door enkele turners en turnsters geoefend op de reuzenzwaai: een heel rondje om de stok zwaaien net als Epke Zonderland. En natuurlijk werden ook hier de schuimbakken weer volop gebruikt: moeilijke sprongen op de pegasus (het onderdeel sprong) werden door de deelnemers geoefend.

Heerlijk om zelf te oefenen en veilig en “lekker” om in de bak met schuimblokken te “vallen”. Een leuke en zeer geslaagde vakantietraining!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie