Kiekeboe en de Olympische Winterspelen 2014

11 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De olympische winterspelen zijn in volle gang en onze Nederlandse sporters hebben al heel wat medailles en olympische records behaald. Ontzettend trots zijn wij op onze landgenoten. Bij de dagopvang van Kiekeboe is het thema op dit moment 'Bas gaat sporten'.

Kiekeboe werkt onder andere met het 'Bas project' en 'Doe meer met Bas'. Het Bas-project bestaat uit verschillende onderdelen, die samen een volledig programma vormen voor de voor- en vroegschoolse educatie (VVE). De ontwikkelingsgebieden die in het project worden behandeld zijn taal, voorbereidend rekenen, wereldoriëntatie, sociaal-emotionele ontwikkeling en motoriek.

De basis van het Bas-project zijn de prentenboeken met praatplaten. De ontwikkeling van Bas in de prentenboeken gaat gelijk op met de ontwikkeling van peuters en kleuters: de eerste thema’s hebben betrekking op het leven dichtbij huis, langzaam wordt de leefwereld van Bas groter. Zo leren de kinderen al spelenderwijs taal- en rekenopdrachten te oefenen via leuke 'Bas projecten' waarmee ze later op school ook verder zullen gaan.

Het thema 'Bas gaat sporten' valt nu leuk samen met de Olympische winterspelen en daar spelen wij op Kiekeboe dan ook lekker op in. Als echte oranje supporters gekleed met oranje ballonnen en vlaggetjes zijn ze bij de Peutergroep Toverhoed bezig met de olympische spelen.

De kinderen hebben gouden bekers en Nederlandse vlaggen geplakt. En natuurlijk kan een erepodium niet ontbreken, aangezien Nederland al vaak op het podium heeft gestaan.

Er wordt ook geoefend met veel sporten bij de Toverhoed, als de peuters de sporten goed doorlopen hebben ontvangen de peuters een mooi sportdiploma. Ook op de andere dag opvang groepen van Kiekeboe zijn de leidsters druk in de weer met sport en de Olympische spelen. Alle activiteiten van deze maand sluiten nauw aan op sport en de Olympische spelen. De kinderen vinden het fantastisch en doen lekker mee met alle leuke sport activiteiten die Kiekeboe de kleintjes aanbied. Meer informatie over Kiekeboe kunt u vinden op onze website kiekeboeputten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie