SDC overleeft achterstand tegen VVA'71

5 april 2014 om 00:00 Sport

PUTTEN - Gemengde gevoelens na afloop van de competitiewedstrijd SDC - VVA'71. Als je na 30 minuten tegen een achterstand van 0-3 aankijkt, dan ben je blij met de 3-3 na afloop. Echter wanneer je meer dan 45 minuten tegen tien man speelt, hoop je op een overwinning.

door Maarten van der Meer

SDC miste Olivier Pilon op wintersportvakantie en Justin van Groen, die wel op de bank zat. Het eerste gevaar kwam van Rick van der Ree, na een scherpe voorzet van rechts, die voorlangs ging. VVA viel scherp aan en er ontstond gevaar voor het SDC doel. In de tiende minuut werd Clint van der Waal diep gestuurd en zijn voorzet werd door Siemen Eijkermans beheerst binnen geschoten 0 - 1. Dertien minuten later werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Een hoge bal werd door Siemen Eijkermans in een keer uit de lucht in de verste hoek gepoeierd 0 - 2. Na 33 minuten wisselde trainer Bert van Hunenstijn Rob Buter voor Justin van Groen. Kort daarna kopte Clint van der Waal de 0 - 3 binnen en zag het er slecht uit voor SDC. Acht minuten voor rust kon Jeffrey van den Brink, na een scrimmage, de bal tegen het net knallen en kwam 1 - 3 op het bord. Jeffrey van den Brink ging de bal fanatiek achterna om het spel snel te hervatten. VVA keeper Skverer reageerde fel en uit een onoverzichtelijke situatie bleek hij Jeffrey van den Brink geschopt te hebben en scheidsrechter Luinge kon niet anders dan rood trekken. Aanvoerder Roy Versluis werd geofferd en reservekeeper Julius van der Linden ging in het doel. Op slag van rust gaf Sercan Kurdal een goede voorzet, die door Rick van der Ree werd ingeschoten 2 - 3.

Het werd weer bewezen hoe moeilijk het is om een overtal situatie te benutten. Al vrij snel na de rust kopte Sercan Kurdal uit een prima voorzet van Wouter de Bruin de gelijkmaker binnen 3 - 3. VVA trok zich terug en begon tijd te rekken. SDC kwam er moeilijk door en met de lange bal lukte het helemaal niet, omdat de achterhoede van VVA koppend de baas was. Spel breed en over de vleugels was een optie, die niet goed werd uitgevoerd. Zelfs de spaarzame uitvallen van VVA waren niet zonder gevaar. Siemen Eijkermans ging er door op links, maar zijn schot ging net naast. Uiteindelijk bleef het 3-3 en SDC blijft daarmee zesde staan. Komende zaterdag speelt SDC om 14.30 thuis tegen Quick Boys.

Het is bekend geworden dat Gudo van Dronkelaar en Rick van der Ree SDC gaan verlaten en dat Thomas Amende ( 22 jaar ) van Sparta Nijkerk naar SDC gaat. Justin van Groen, Wouter de Bruin en Jeffrey Schoonenberg blijven.