Sportoriëntatie blok 2 van start voor Groevenbeekers

12 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

PUTTEN - Op maandag 3 en donderdag 6 maart starten de derdeklassers van de Groevenbeeklocatie te Putten met het tweede blok van hun nieuwe examenonderdeel Sportoriëntatie. Sportoriëntatie is een unieke samenwerking tussen Groevenbeek, Jong Putten en verschillende Puttense sportaanbieders waarbij meer dan 130 leerlingen kennismaken met het lokale sportaanbod. Bij het examenonderdeel Sportoriëntatie kiezen de leerlingen van Groevenbeek zelf een sport uit waar zij kennis mee willen maken. Zij nemen vervolgens deel aan twee clinics die door deze sportvereniging gratis aangeboden worden. De leerlingen hoeven geen cijfer te behalen voor dit examenonderdeel, maar zijn verplicht om met twee sporten kennis te maken in hun derde leerjaar.

Afgelopen januari hebben de leerlingen tijdens hun eerste blok twee middagen lang kennis kunnen maken met de activiteiten van diverse Puttense sportverenigingen. Deelnemende sportverenigingen zijn: Tennisvereniging Het Laakhuisje, Krav Maga - Selfdefense & Protection, Ssport - running bootcamp, Wellness Centre Putten, dansschool U.D.X. en Dutch Golf Putten. Tijdens blok 2 hijst Jong Putten zichzelf ook in sportieve kleding en verzorgt twee clinics Flagfootball..

Door deze manier van samenwerken ontstaat er een mooie win-win-win situatie. De school vergroot haar aanbod op het gebied van bewegingsonderwijs, de gemeente Putten vindt een manier om het sportaanbod voor jongeren binnen de gemeente Putten uit te breiden en laat het binnen- en buitenschoolse sportaanbod beter op elkaar aansluiten. En zeker niet als laatste zetten de lokale sportverenigingen zichzelf in de etalage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie