Verkeersschool Gert van Beek van start

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

PUTTEN - Na jaren met veel plezier voor een grote autorijschool gewerkt te hebben besloot Gert van Beek de sprong in het diepe te wagen en een eigen autorijschool te beginnen. Sinds 1 maart kan iedereen bij hem terecht voor rijlessen of bijspijkeringslessen.

door Maranke Pater

Gert werkte voorheen bij de politie en als particulier (persoons)beveiliger. De economische crisis zorgde ervoor dat hij zijn horizon moest verbreden. ,,Ik heb altijd positieve energie gehaald uit het contact met mensen. Van het instrueren van stagiairs bij de politie tot het beveiligen van hoogvermogenden: mijn passie ligt in het begeleiden van mensen." Binnen zijn autorijschool, die Gert samen met zijn vrouw runt, kunnen jongeren rijlessen nemen, maar ook senioren of mensen die een opfriscursus nodig hebben. Gert heeft een bijzondere manier van lesgeven: hij behandelt zijn klanten (leerlingen wil hij ze niet noemen, want de

klant is koning) niet als nummer, maar kijkt vooral naar wat zij willen leren van het autorijden. ,,Ik maak mijn klanten er van bewust dat het belangrijk is om op alle momenten van de dag autorijles te nemen. Van de drukke ochtend- of late avondspits leer je immers het meeste. Lichaamstaal vertelt iets over iemand of hij iets lastig vind. Dan zet ik gerust de auto aan de kant om een verkeerssituatie uit te leggen. Zo nodig neem ik zelf plaats achter het stuur om een demo te geven van hoe iets wel moet." Met een instructiekaart worden de vorderingen van de klanten bij gehouden. Een tussentijdse toets voor het praktijkexamen zorgt ervoor dat mensen inzicht krijgen in hun verbeterpunten voordat ze het examen gaan halen.

Om klanten uit hun comfortzône te halen, rijdt Gert niet alleen in Putten en/of Harderwijk rond. ,,Op een gegeven moment heeft iemand die omgeving wel gezien. Ik zoek bewust situaties op, zoals een basisschool die uit gaat, en ga zonodig een dag met een stel cursisten naar de Randstad. Dan brengen we een bezoek aan Den Haag, of rijden we over de Erasmusbrug in Rotterdam. Als je net je rijbewijs hebt en je hebt nog nooit op een 6-baanssnelweg gereden, dan kan dat best beangstigend zijn. En dat terwijl ze dat later wel zullen gaan doen." Een nieuwe doelgroep voor Gert zijn klanten die al jarenlang hun rijbewijs hebben, maar op de één of andere manier de weg niet meer op durven. ,,Er zijn mensen die het niet meer in het donker durven te rijden of een tunnel of snelweg mijden. Sommige mensen hebben jarenlang met het Openbaar Vervoer gereisd voor hun werk, en moeten bij hun pensioen ineens de weg weer op. Een opfriscursus zorgt ervoor dat ze weer zeker worden in het verkeer en dat ze veilig en verantwoord de weg op gaan."

Verkeersschool Gert van Beek

Meerkoetstraat 34

3882 HZ Putten

06-20569149

www.verkeersschoolGertvanBeek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie