Collecte en concert Evangelische Hogeschool (EH)

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Van 5 tot 7 maart collecteren 100 studenten van de Evangelische Hogeschool (EH) uit Amersfoort voor het EH-Basisjaar. De school is ongesubsidieerd. Veertig jongeren uit Putten hebben het Basisjaar gevolgd. Lisette Kruidhof en Marleen van Kooij : “We gunnen het andere jongeren ook om de EH. Het is een waardevolle investering is in je leven. Dat moet doorgaan.” Het EH-Basisjaar is een tussenjaar waarin o.a. persoonlijke ontwikkeling, geloofstoerusting en studiekeuze centraal staan.

“Financiële steun is hard nodig,” vertelt Gerard Bijkerk, docent en hoofd Fondswerving : “Ons onderwijs draait geheel op giften omdat de overheid geen tussenjaar financiert, ondanks dat ze ziet dat de EH zeer belangrijk is in de ontwikkeling van christenjongeren. Met 300 studenten hebben we één miljoen aan giften nodig.

Warm hart

Pieter de Boer uit de hervormde gemeente deed de EH en heeft er alle vertrouwen in dat deze actieweek zal slagen. “Zoveel jongeren uit Putten naar de EH dat zegt veel. Hier hebben ze een warm hart voor jongeren én voor het christelijk geloof. Dat past bij de EH.” Aron Kelderman vult aan: “Dit past echt bij Putten. Je ziet het ook aan de spontane medewerking van gospelkoor ‘Born Again ’ aan het slotconcert op 7 maart in de Gereformeerde Kerk. Dat wordt een feest!”

Betere studiekeuze

Pieternel Bottema “Tijdens mijn examenjaar was ik totaal niet bezig met mijn studiekeuze. Ik wilde dat jaar erop naar Afrika. Daar was ik op gefocust. Maar om een praktische reden ging dat niet direct en werd mij de EH aangeraden. Daar leerde ik mijzelf met mijn zwakheden en kwaliteiten pas echt kennen. Dat was later van wezenlijk belang toen ik in mijn eentje vrijwilligerswerk ging doen in Zuid-Afrika. Als ik de EH niet had gedaan, was ik denk ik na 3 weken al terug gekomen. Maar door de EH wist ik waar mijn talenten lagen en ben ik bij de juiste studie gekomen

De EH daagt uit

Pieter: “De EH vormt je als mens en je geloof. Je krijgt meer zicht op je persoon en je talenten. Ik heb ruim 2 jaar de officiersopleiding gevolgd aan de KMA voordat ik aan de EH begon. Ik doe nu de SPH in Ede. Dat is een betere studiekeus waar ik nu heel blij mee ben”

Pieternel: “ Waar de EH toe uitdaagt is zoveel op de ontwikkeling van je persoon dat ik zelfs het jaar daarop nog bezig was dat te verwerken. Het grappige is dat ik nu af en toe tijdens mijn opleiding ook nog teruggrijp naar de EH-colleges. Die vorming moet doorgaan !

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie