Informatiebijeenkomst over dementie

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

PUTTEN - Stichting Welzijn Putten houdt vrijdag 7 maart van 14.00 tot 16.00 uur in samenwerking met Alzheimer Afdeling Noordwest Veluwe een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers, mantelzorgers en senioren, die betrokken zijn bij de zorg voor iemand met een dementie. Thema van de bijeenkomst is: Wat is dementie? Om duidelijk te laten zien wat er in de hersenen van iemand met dementie gebeurd en wat de gevolgen hiervan zijn voor de patiënt wordt gebruik gemaakt van de dvd "Met mij is niks mis". "Met mij is niks mis" is een uitroep die familieleden van mensen met een dementie vaak horen. Degene met de ziekte merkt de consequenties van de ziekte voor zijn gedrag niet zo op, in zijn ogen is er niets aan de hand, terwijl de omgeving zich ernstige zorgen maakt. En wat kun je, als omgeving dan wel of niet doen? Eén van de vele vragen die het ziektebeeld dementie oproep. Het gedrag van iemand met een dementie is vaak moeilijk te begrijpen. De dvd "Met mij is niks mis" is een gedramatiseerde documentaire, waarin getoond wordt wat het dementieproces voor veranderingen in de hersenen teweeg brengt en hoe dit zich uit in gedrag. Want iedere verandering in de hersenen geeft een verandering in gedrag of gevoel van de betrokken persoon. Deze veranderingen roepen ook onzekerheid op bij de betrokken persoon, die zijn/haar zelfstandigheid zoveel mogelijk probeert te handhaven; en dus alles zelf wil blijven doen, want: "Met mij is niks mis".Er is natuurlijk ook gelegenheid om vragen te stellen, niet op alle vragen is een pasklaar antwoord te vinden, maar samen zoeken deelnemers en begeleiders naar manieren om zo goed mogelijk om te gaan met iemand met een dementie. 

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddag 7 maart 2014 van 14.00 tot 16.00 uur in het gebouw van Stichting Welzijn Putten, Harderwijkerstraat 19, Putten. De zaal gaat open om 13.30 uur.

Deelname is gratis, koffie en thee is tegen betaling. Heeft u belangstelling dan u bent van harte welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SWP, graag opgeven via kantoor, telefoon 0341-357078, email: info@swputten.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie