Orion laat zich goed zien op Dance2Demo

5 april 2014 om 00:00 Sport

Op zaterdag 1 maart jl. ging Orion met maar liefst 8 selectiegroepen richting Woerden voor de Dance2Demo. Dance2Demo biedt aan groepen de mogelijkheid om ingestudeerde dansen aan publiek te laten zien. De werkgroep Dance2 (KNGU) organiseert elk jaar i.s.m. verenigingen verspreid door het land regionale Dance2Demo's.

Elke groep ongeacht leeftijd, vaardigheid en samenstelling kan meedoen. De leukste, origineelste en beste groepen worden uitgenodigd voor de Landelijke Dance2 Demo. Zij mogen hun dansnummers nog een keer laten zien, maar dan op een podium van een schouwburg.

Vier Oriongroepen waren ingedeeld in het middagprogramma.

De allerkleinsten van Orion, de voorselectie D t/m 9 jaar o.l.v. Anne de Roos, lieten hun vrolijke wedstrijddans “Mensenkind” zien. De meisjes straalden als nooit tevoren.

Vervolgens kwam de B t/m 13 jaar o.l.v. Wendy Mouw met hun wedstrijddans “Turqnoise Drums”. Gelukkig was de groep dit keer compleet en hebben ze een mooie generale voor de voorronde op 29 maart gehad.

Als derde groep was de A t/m 19 o.l.v. Mariska van den Brink aan de beurt. Hun gave wedstrijddans “Terre Nerre” werd op zijn top uitgevoerd.

De middag werd afgesloten met een demodans o.l.v. Wendy Mouw. De C - en B t/m 13 danste op “The Fox”. Een groep van 28 leden verkleed als kat, muis, olifant of koe met oren op, staart om en schmink op hun gezicht was een super optreden.

In de avond begon de C 20 jaar en ouder o.l.v. Esther van den Brink. Met “Hey brother” voerden zij de wedstrijddans erg goed uit.

De B t/m 19 volgde met hun “Take care remix” o.l.v. Lisanne van Schajik. De groep was helaas niet compleet maar dit was voor het publiek niet te zien. De B 20 jaar en ouder danste op “Something modern” o.l.v. Mariska van den Brink en als laatste was de B t/m 16 o.l.v. Lisanne van Schajik aan de beurt met hun dans “Wake me up”.

Orion werd deze middag en avond weer goed vertegenwoordigd. Alle dansers hebben het geweldig gedaan. Op naar de Voorronde NK op 29 maart a.s. te Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie