TVP wint van Hilversum 9

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

PUTTEN - De tafeltennissers van TVP 1 waren afgezakt naar de derde plek en moesten afgelopen week tegen de nummer 4 Hilversum 9. Door de 6-4 winst bleef TVP de Hilversummers voor en halverwege de competitie lijkt de rangschikking wel duidelijk. Alleen zal Hilversum 9 nog met Over't net 3 moeten uitvechten wie er op de vijfde plek eindigt en daarmee degradeert.

In de openingspartij starte Anton Klaassen een serviceduel aan met Niels den Boer, de kopman van Hilversum 9. Toen Den Boer fout serveerde op 6-6 leek hem dat funest te worden, Klaassen serveerde in die game echter nog driemaal fout en Den Boer pakte de game winst met 11-9. Het fout serveren bleef Klaassen de hele avond achtervolgen en kostte hem veel punten. De 2e game verloor hij ook 11-9 en Den Boer kwam daarna goed in zijn spel en met 11-3 in de slot game was Klaassen kansloos.

Eward Cozijnsen speelde wel een gedegen partij tegen Dennis Hageman. Zijn backspinspel ontregelde de aanvaller en in drie games trok de TVP-er de partij naar zich toe. Ook Jan van Meerveld speelde gedegen tegen Martijn van Iterson; slechts één game moest hij prijsgeven aan de onvoorspelbare speler, die de mooiste ballen afwisselt met eenvoudige missers.

Ook het dubbelspel was voor TVP, maar met name door het matige spel en slechte serveren van Klaassen was het de krapste overwinning van deze eerste seizoenshelft. Met 11-9 winst in de beslissende game bleef het TVP-dubbel ongeslagen, maar dat scheelde niet veel.

In een bijna identieke partij als Van Meerveld tegen Hageman en ook 10-12 in de vierde game bracht Klaassen de stand op 1-4. Ook de partij Van Meerveld tegen Den Boer leek veel op die van Klaassen tegen Den Boer: tweemaal krap verlies en vervolgens kansloos in de derde game.

Cozijnsen , die in het verleden vaak van Van Iterson verloor, liet zien vaster te zijn geworden en met 12-10, 11-3 en 13-11 pakte hij de winst. Ook Van Meerveld speelde een prima partij tegen Hageman, die hij verdient in vier games won. Klaassen haalde zijn niveau niet en moest de winst laten aan Van Iterson. Zijn foute services waren niet geteld, maar het aantal was bedroevend.

De kraker van de avond was de slotpartij , maar na de winst in de eerste game voor de TVP-er was het duidelijk dat Den Boer "man of the match" zou worden en niet Cozijnsen.

Door deze 4 punten komt TVP op 30 punten halverwege de voorjaarscompetitie. SVE 4 staat met 37 punten al bijna onbereikbaar op kop, maar ATC 2, die op 32 staan, moet nog te pakken zijn. Deze week de eerste return in Amersfoort tegen Over 't net 3 en maandag a.s. in de Meeuwenhal de strijd om plek 2 tegen ATC 2, dat gezien de speltypes mooie partijen kan opleveren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie