Transitie Jeugdzorg weer stap verder

13 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

VELUWE - Bureau Jeugdzorg Gelderland en Regio Noord-Veluwe ondertekenden op donderdag

27 februari 2014 een gezamenlijk pakket jeugdzorgafspraken. De veranderingen van de hulp aan jeugdigen met ingang van 1 januari 2015 hebben gevolgen voor de taken en functies van Bureau Jeugdzorg.

De zes gemeenten van regio Noord-Veluwe beschikken sinds begin dit jaar over lokale basisteams. Deze teams werken vanuit het lokale Centrum Jeugd en Gezin. Zij gaan een aantal taken van het Bureau Jeugdzorg overnemen; bijvoorbeeld de toegang tot de zorg en het verlenen van preventieve en ambulante zorg.

In de toekomst komt de nadruk van Bureau Jeugdzorg meer te liggen bij jeugdreclassering en jeugdbescherming. Daarvoor gaat Bureau Jeugdzorg zich dit jaar omvormen tot een nieuwe organisatie met een nieuwe werkwijze.

De ondertekening van afspraken is een opdracht vanuit het Rijk om een zorgvuldige overdracht van werkzaamheden te garanderen en daarmee ook de continuïteit van de huidige zorg aan jeugdigen.

Lid dagelijks bestuur Regio Noord-Veluwe, burgemeester Hoogendoorn van Oldebroek: "Daarmee is de transitie van de jeugdzorg nog niet geregeld. Er wordt nog aan veel zaken gewerkt. Met de huisartsen, scholen, peuterspeelzalen worden nauwe samenwerkingsafspraken gemaakt. Er wordt hard gewerkt aan een inkoopbeleid, waarin ook wordt samengewerkt met zorgverzekeraars. Voor sommige vormen van zorg trekken we op met andere regio's. Een hele klus, maar we zijn vol vertrouwen dat we alles op tijd voor elkaar hebben."

Fotobijschrift: De heer H. Lomans van Bureau Jeugdzorg Gelderland en de heer A. Hoogendoorn van Regio Noord-Veluwe ondertekenen een gezamenlijk pakket jeugdzorgafspraken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie