Beatrixschool knuffelt voor Hongarije

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Beatrixschool knuffelt voor Hongarije

De kinderen van de Beatrixschool in Ermelo is gevraagd of zij de knuffels waar ze toch niet meer mee spelen mee te nemen naar school om deze cadeau te doen aan kinderen in Hongarije die helemaal niks hebben. De kinderen hebben daar massaal gehoor aangegeven en de vensterbanken in de

gangen en tafels in de centrale ruimte waren binnen de kortste keren gevuld met knuffels. Dinsdagochtend zijn de knuffels opgehaald door de vrijwilligers, van de Stichting Bright Sight Hongarije uit Putten, die twee Hongaarse kindertehuizen ondersteunen. Op het plein van de school heerste een gezellige sfeer door de muziek en doordat het plein vol stond met kinderen die één of meer knuffels vasthielden en wachten op het moment dat de knuffels in de auto’s mochten.

Na een korte toespraak van Reiny v.d. Bunt, één van de vrijwilligers, die de kinderen bedankte voor zoveel inzet en zoveel knuffels gingen de kinderen in een lange rij langs de auto’s om de knuffels in te laden. Reiny v.d. Bunt beloofde aan de kinderen dat als de knuffels in Hongarije uitgedeeld worden zij daar foto’s van zal maken, zodat de kinderen hier kunnen zien hoe blij de kinderen daar zijn met hun knuffels.

Behalve voor knuffels zorgen de vrijwilligers ook voor het opknappen en realiseren van projecten die door de kindertehuizen zelf worden aangedragen.

De twee kindertehuizen één in Komadi, vlakbij Roemenië, en de andere in Tiszadob vlakbij de Oekraïne, zijn zeer blij met alle hulp die geboden wordt. Doordat Hongarije lid is geworden van de Europese Unie moet er op korte termijn heel veel veranderen en worden aangepast. Door de Europese regelgeving moesten alle speeltoestellen van metaal bij de kindertehuizen verdwijnen, maar er is niets voor in de plaats gekomen omdat daar geen geld voor is. De stichting Bright Sight uit Putten gaat tenminste één maal per jaar, met een groep vrijwilligers, naar de kindertehuizen met een bus vol materiaal om daar te kunnen klussen en met kleding, speelgoed en van alles wat ze daar nog meer nodig hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie