Cursus ‘Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel’

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

een cursus voor familie en naasten die zorgen voor iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Alles is ineens anders…

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan u zomaar overkomen. Vanaf het ene op het andere moment kan het leven volkomen veranderen door dat ongeluk, die val, een herseninfarct of een hersenbloeding, een beroerte, een TIA een hersentumor, een hartstilstand of een reanimatie, een bijna verdrinking, een fout tijdens een operatie, een val of een klap op het hoofd. Daarna is alles anders. De gevolgen zijn op het eerste gezicht vaak niet of nauwelijks zichtbaar, wat het voor de omgeving extra moeilijk maakt om er goed mee om te gaan. Een aantal partners hebben de handen ineengeslagen en bieden de cursus ‘Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel’ aan.

Zorgen voor een naaste met NAH

Als iemand te maken krijgt met NAH roept dit voor de naaste omgeving, familie, vrienden veel vragen op. Vragen als ‘Waarom doet hij/zij zo anders’, ‘Hoe moet ik hier mee omgaan?’ en ‘Wat kan ons helpen zodat we de zorg beter kunnen volhouden?’. Met de cursus krijgt u antwoord op deze vragen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van elk twee uur. De groepsgrootte is beperkt zodat er gelegenheid is om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. De cursus wordt gegeven door een revalidatiearts, een gedragsdeskundige, een coördinator van het Hersenletselteam, een consulent van Mee Veluwe en de mantelzorgconsulent.

De bijeenkomsten vinden plaats op 27 maart van 19.15 tot 21.15 uur en op10, 17 en 24 april van 13.30 tot 15.30 uur en op 8 en 15 mei van 13.30 tot 15.30 uur. De cursus is in principe bedoeld voor inwoners uit de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten en wordt gegeven in Ermelo.

Aanmelding en kosten

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar hschoonhoven@regionoordveluwe.nl of te bellen naar 06 - 51 76 13 36. Deelname is gratis.

De cursus wordt mogelijk gemaakt door Ziekenhuis St. Jansdal (Revalidatie dagbehandeling), Interakt Contour, Zo Zijn, Tactus, Icare, ’s Heerenloo, Steunpunt Mantelzorg van ZorgDat, NAH Gelderland, MEE Veluwe en Regio Noord-Veluwe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie