DAC Nijkerk doet mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op 21 en 22 maart stimuleert het Oranje Fonds alle inwoners van Nederland om gezamenlijk in actie te komen in het kader van ‘NLdoet’. Doel is om te laten zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Vrijwilligers in Nederland vormen het kloppend hart van het land met vele sociale initiatieven. Ook het DAC Nijkerk heeft op 21 maart meerdere klussen op het programma staan die met een gezamenlijke aanpak kunnen worden gerealiseerd. Vrijwilligers zijn hierbij natuurlijk welkom!

Vandaar dat iedereen van harte uitgenodigd is om op vrijdag 21 maart om 08.30 uur aanwezig te zijn bij het DAC Nijkerk. Onder het genot van een kopje koffie zal uitleg plaatsvinden over de diverse te verwezenlijken projecten. Daarna zal gezamenlijk de handen uit de mouwen gestoken worden met tussendoor een goede lunch, aangeboden door het DAC. Rond 16.00 uur zijn alle werkzaamheden hopelijk afgerond en zal de dag geëvalueerd worden met een hapje en een drankje.

De wensenlijst is groot met mooie initiatieven: onder andere het creëren van een belevingstuin met afrasteringen en het vervangen van de daklijsten van het fietsenhok. Daarnaast staan er binnen diverse klussen op het programma als sauzen, verven en behangen. Ook zal er een wandkast met schuifdeuren over de gehele wand gemaakt worden. Ter ondersteuning van deze dag biedt NLdoet financiële steun en geeft Gamma korting op alle benodigde materialen. Daarnaast zijn er via kringloopwinkel Goed Bezig meerdere oude behangrollen en potten met saus binnengekomen die nu weer nuttig te gebruiken zijn. Beschermende kleding in de vorm van stofjas/overall is indien gewenst beschikbaar.

Het DAC Nijkerk is een onderdeel van GGz Centraal en biedt diverse vormen van dagbesteding aan cliënten uit de GGz. Het is gevestigd in het gebouw van de kringloopwinkel Goed bezig, waar ook nauwe samenwerking mee plaatsvindt. 21 maart zal tevens ook een open dag zijn waarbij familie en naasten van de bezoekers van harte uitgenodigd zijn.

Adres: Nijverheidsstraat 7, Nijkerk

Tel 033 2462767

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie