Literaire avond met Tommy Wieringa

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

PUTTEN - Tommy Wieringa, schrijver van het Boekenweekgeschenk 2014, geeft donderdagavond 27 maart om 20.00 uur een lezing in MFC Stroud in Putten. In het kader van de Boekenweek 2014, thema Reizen, en op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe en de SCCP komt de veelvuldig genomineerde schrijver vertellen over zijn werk. Reserveer snel je kaarten want het belooft een boeiende avond te worden.

Biografie

Tommy Wieringa schreef eerder de romans Alles over Tristan (2002) en het alom geprezen boek Joe Speedboot (2005). Reisdrift en begeerte vormen het fundament onder het schrijverschap van Wieringa. Reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2007 verscheen De dynamica van begeerte, essays over een aanstekelijk onderzoek naar de oorsprong van begeerte. Over de roman Caesarion (2009) meldde Pieter Steinz in NRC Handelsblad: "Tommy Wieringa heeft er met Caesarion voor gezorgd dat hij bij de Grote Tien van de Nederlandse literatuur hoort." Zijn werk wordt wereldwijd vertaald. Eind 2012 verscheen Dit zijn de namen, een van de best besproken romans van het afgelopen jaar en bekroond met de Libris Literatuurprijs en de Publieksprijs van de Gouden Uil. In het boek weet Wieringa de duistere binnenwereld van de mens met humor en wijsheid te verbinden aan de grotere thematiek van immigratie en de vraag naar wie wij zijn. De Volkrant over Dit zijn de namen: "Dit is een monumentale roman. Die weidse blik is een overtuigend handelsmerk geworden. Nederland is te klein voor Wieringa." In 2013 presenteerde Tommy Wieringa de televisieserie 'De Grens' voor de VPRO. Tommy Wieringa is schrijver van het Boekenweekgeschenk 2014.

Praktische informatie

Kaartverkoop via www.ccputten.nl of in Bibliotheek Putten. Toegangsprijzen €15,00 voor bibliotheekleden en € 17,50 voor niet-leden. Aanvang 20.00 uur. In de pauze mogelijkheid tot signeren van boeken aan de tafel van Bruna Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie