Fabrieksterrein

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Uitgesproken eensluidend

Vorige week zat er een bijlage bij de Puttenaer over de gemeenteraadsverkiezingen. In het afgelopen weekend heb ik deze helemaal doorgelezen. Nu ben ik best wel geïnteresseerd in de plaatselijke politiek en zeker in deze periode voor de verkiezingen is dat extra leuk om te volgen. Ik zal echter direct tot mijn punt komen: behalve van de heerlijke voorjaarszon kon ik niet echt warm worden van de antwoorden van de diverse partijen op een viertal stellingen. Ik ga die vier stellingen hier uiteraard niet integraal overnemen, maar kort gezegd kwamen ze op het volgende neer: 1 Tekorten in zorgbudgetten van het Rijk moeten door de gemeente aangevuld worden. 2 Bezuinigingen zijn onvermijdelijk. 3 Het centrum moet worden opgeknapt en leegstand van winkels voorkomen. 4 Orde op zaken in handhaving van bestemmingsplannen en bouwbesluiten. Elke lokale politieke partij had een reactie geschreven per stelling.

Ik heb ze allemaal helemaal gelezen, maar ik ben er niets verder mee gekomen. Natuurlijk is het lastig om in een relatief klein stukje tekst een thema uit je verkiezingsprogramma te omschrijven, maar ergens is het daarin helemaal misgegaan. De reacties per partij waren meestal zo eensluidend, dat ik bij diverse teksten even ernaast moest kijken welke partij dit eigenlijk geschreven had. Als de namen en logo's van de partijen er uit gehaald waren, was het nog een hele puzzel geweest om de juiste partij erbij te zoeken. Stel dat het inderdaad een puzzel geweest was: gelukkig werden er wel een paar aanwijzingen gegeven. De christelijke partijen zijn meestal het makkelijkst te herkennen, af en toe wordt verwezen naar de christelijke achtergrond. In de nogal abstracte reacties stonden verder weinig concrete uitspraken, maar soms kwamen er weer eens de bekendere partij-stokpaardjes voorbij.

Ik ben uitgepuzzeld. Helaas had ik geen gelegenheid om het verkiezingsdebat te volgen, dat had wellicht wat meer vuurwerk gegeven. Als ik zwevende kiezer was, zou deze verkiezingsbijlage mij zeker niet minder zwevend gemaakt hebben. Ik ga echt wel stemmen, maar als ik getwijfeld had of ik zou gaan stemmen, dan had de inleiding van burgemeester Lambooij mij eerder overgehaald om te stemmen dan de politieke partijen zelf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie